European Dog Show gestart in Brussel | Dogzine

European Dog Show gestart in Brussel

logo

In de Belgische hoofdstad Brussel begint vandaag de European Dog Show, met op vrijdag, vandaag, de FCI-groepen 1,6,7 en 8, op zaterdag de groepen 5,9 en 10 en op zondag de groepen 2,3 en 4, alsmede de Belgische rassen. Op de website (die overigens opvallend veel error-pagina’s heeft)

ttp://www.europeandogshow2016.com/ is de catalogus, en zodra ze beschikbaar zijn ook de resultaten te vinden. België is niet onbekend met hondenshows, en maakt graag melding van het feit dat op 28 mei 1847 de allereerste hondenshow ooit in Tervuren plaatsvond. Nee, niet voor de Tervuerense herder, maar voor de pointer. Het duurde nog tot 1882 voordat de Kennelclub “St. Hubertus”werd opgericht, diezelfde kennelclub die nu de EDS organiseert.

In Brussel zijn nu 8393 honden ingeschreven die de komende drie dagen worden gekeurd. De erering-optredens worden via een directe live-verbinding aan de wereld getoond.

Wellicht ook interessant

man en hond, stockfoto

Psychotherapie: beter resultaat als je hond mee gaat

Mensen die psychotherapie ondergaan presteren beter als hun eigen hond erbij is. Dat blijkt uit onderzoek van het  Universiteitsziekenhuis van Regensburg, Duitsland.

vertegenwoordigers 23 rassen

Rassen nu in kaart, 23 rasgroepen aan basis van de hond

Er zijn honderden hondenrassen,  en er is geen werelddeel waar honden niet voorkomen. Al duizenden jaren is het zo dat waar de mens gaat, de hond gaat.

mopshonden

Kortsnuitkoper interesseert gezondheid geen zier

Kortsnuithonden, er gaat bijna geen dag voorbij of er komt wel een artikel of programma voorbij waarin wordt verteld hoe ongezond deze rassen eigenlijk zijn.