Mo de gillende hond | Dogzine

Mo de gillende hond

mo

In Arizona woont een hond die wereldberoemd lijkt te worden vanwege zijn opvallende stemgeluid. Het gaat om Mo, een vondeling en waarschijnlijk een Amerikaanse stafford.
Zijn stem klinkt als een vogel, als een vrouw en soms als een velociraptor.

De eigenaar van Mo heeft de hond gevonden en veel is er dus niet bekend over hem. Hij zat in een steeg vlakbij haar woning, en ze bracht hem naar het asiel voor het geval iemand hem kwijt was. Maar niemand kwam de hond halen en dus adopteerde Kirstin Allen hem zelf. 

Er is niets bekend over Mo. Behalve dan die stem. De eerste keer dat de hond zijn stem liet horen vroeg eigenaar Kristin Allen zich af of het agressie was, maar Mo is een vriendelijke hond. Hij lijkt zijn bijzondere stemgeluid te gebruiken voor communicatie. Volgens Allen kan hij precies aangeven wat hij bedoelt: aandacht, contact met een andere hond, enthousiasme.
Allen heeft een compilatie gemaakt van de geluiden van Mo en de hond een eigen Instagram-accound gegeven. Daar gaat hij inmiddels viral. https://www.abc15.com/entertainment/arizona-dog-becomes-instagram-famous-for-his-screaming

Wellicht ook interessant

foto BBC

Reddingsactie voor blinde hond en eigenaar

Diverse reddingsboten en zelfs een helikopter van de kustwacht kwamen er gisteren in de buurt van Southampton aan te pas om een man en zijn hond te redden die dre

hond met prooi

188 Diersoorten bedreigd door honden

Honden, er zijn bijna geen dieren op deze aardbol die een grotere ecologische pootafdruk achterlaten.

labradoodle

Niet zo anti-allergisch als gedacht

Jarenlang werd er gezegd dat de zogenaamde “antiallergische honden” zo goed werden verdragen door hun speciale vacht: ze verharen niet en verliezen minder huidschilfers.