Geen dikke Franse Bullen op Crufts | Dogzine

Geen dikke Franse Bullen op Crufts

franse buldog op kleedje, foto pixabay.com

Te dikke Franse buldoggen mogen niet in de prijzen vallen op de Crufts, de beroemde hondenshow die donderdag weer van start gaat in Birmingham. Dit is een nieuwe stap nu de brachiocephale rassen onder de lep liggen in verband met gezondheidsproblemen. Het is de Kennelclub UK zelf die de keurmeesters hierom gevraagd heeft. Omdat “fat little rotund Frenchies” eerder problemen met de ademhaling krijgen, zouden keurmeesters de voorkeur moeten geven aan slankere exemplaren van het ras.

De Kennelclub werkt nog steeds aan aangepaste rasstandaarden, om zo keurmeesters verder te helpen bij het kiezen van de winnaars, waarbij de gezondheidsbezwaren minder worden. In deze standaarden zou een “duuidelijk zichtbare taille bij bovenaanzicht” een onderdeel vormen.

Engeland vooral heeft steeds meer last van zieke Franse buldoggen door de enorme vraag nu de Frenchie vooral een modeaccessoire is geworden. Ook wordt er steeds meer met niet-erkende kleuren gefokt, om maar in de vraag naar exclusieve honden te kunnen voorzien.

De donderdag is voor de Working and Pastoral breeds, op vrijdag geven de Terrier and Hound breeds acte de presence, zaterdag is voor de Utility and Toy breeds en de zondag tenslotte toont ons de Gundog breeds.

Fotograferen en filmen tijdens Best in Show verboden

Crufts zal door de organisatie via internet veelal live worden gecovered via Youtube. Ook is er 14 uur TV gepland, via het Engelse Channel 4. Dat geeft gelijk een probleem, want het nemen van foto’s en video-opnames tijdens de “Best in Show” wordt uitdrukkelijk verboden. Voor wie straks het Kanaal oversteekt iets om in de gaten te houden. 

Wellicht ook interessant

pedigree paws unite

Rashonden lopen zes marathons voor beter image

Rashonden staan de laatste tijd regelmatig negatief in de spotlights.

dylan

De winnaar van Crufts 2019

Crufts is weer voorbij. Vier dagen genieten van mooie honden, vier dagen show, demonstraties, wedstrijden en nog veel meer.

verstoring crufts

Dit gebeurde er op Crufts 2018, en het was niet PETA

Iedereen die Crufts zag, ter plekke of via de livestream, heeft het op z’n netvlies staan: de winnende Whippet die enkele seconden na de bekendmaking snel door haar eigenaresse van het podium werd