De Santiago nog twee jaar voorzitter FCI | Dogzine

De Santiago nog twee jaar voorzitter FCI

fci

Rafael de Santiago is voor de derde maal, unaniem, gekozen tot President van de Federation Cynologique International, de FCI. Dat maakte de eigen kennelvereniging van de Santiago eerder vandaag bekend. De Santiago, uit Puerto Rico, blijft daarmee de voorzitter van het grootste kynologische orgaan tot 2019.

De stemming is -zoals bij de FCI gebruikelijk- geheim. Aanvankelijk was er sprake van dat het voorzitterschap naar een nieuwe kandidaat over zou gaan, maar dat lijkt nu niet gebeurd te zijn, alhoewel nadere gegevens nog ontbreken.

Jipping, Molinari en Jakkel zijn alledrie herkozen in het bestuur. Dat betekent dat de drie nieuwe kandidaten, Kluzniece, Stefanescu en Kazlauskaite, geen zitting krijgen in het bestuur. Het nieuwe dagelijks bestuur bestaat uit Carla Molinari als vice-voorzitter, en Jakkel als penningmeester, daarmee zit Jipping niet langer in het DB van de FCI.

De "eigen"kennelorganisatie van Puerto Rico is trots dat De Santiago is herkozen. In 2013 was hij de eerste niet-Europese voorzitter van de FCI ooit.

Rafael de Santiago is sinds 1984 All-breed-keurmeester. Sinds 1999 is hij voorzitter van de Kennelclub van Puerto Rico. Onder de kennelnaam "Radesa" fokt hij samen met Roberto Velez Pico, ook een keurmeester en FCI-afgevaardigde, , Afghaanse honden, Briards, Schotse Deerhounds en Lakeland Terriers.  Zijn eerste internationale optreden opp een show was in 2006 in China. In Portugal was hij keurmeester bij de Hond van het Jaarshow.

Zijn dagelijkse werk is in de advertising, DeSantiago ontwikklt met zijn bedrijf Imagen  bedrijfscampagnes voor onder meer Bausch & Lomb, Danosa, Abbott Laboratories, Marshalls en, AT & T.

Het is speculeren welke weg de FCI nu neemt, maar waarschijnlijk is dat er voor een consolidatie van de ingeslagen weg wordt gekozen. De Santiago is niet onomstreden, vooral de keuze voor China als gastland voor een World Dog Show, maar ook voorstellen tot beperking van de meningsuiting door aangesloten landen, vallen niet overal goed. 

Wellicht ook interessant

cku

Aanklacht China Kennel Union is "misverstand"

Een brief met een felle aanklacht tegen een FCI-keurmeester en tegen de vice-voorzitter van de Raad van Beheer.

bord bij RAI

FCI: Wereldwijde invoering van Zero Tolerance beleid

Het Zero Tolerance beleid ten aanzien van honden in auto’s, waar afgelopen dagen in Amsterdam tijdens de WDS mee is begonnen, wordt internationaal.

fci

De Santiago nog twee jaar voorzitter FCI

Rafael de Santiago is voor de derde maal, unaniem, gekozen tot President van de Federation Cynologique International, de FCI.