engeland | Dogzine

engeland

Minder dan een maand nadat de wet, “Finn’s Law” in werking treedt is de eerste verdachte gearresteerd die zich straks mag onderwerpen aan de strenge regels voor mensen die politiehonden verwonden. 

Wie vanaf aanstaande zaterdag opzettelijk een politiehond of –paard verwond, begaat een strafbaar feit. Op dat moment treed de “Wet van Finn”, Finn’s Law, in werking.

Als je kijkt naar de top acht van de meest voorkomende hondenklachten die bij de dierenarts komen, staan er drie met veel impact op het welzijn van honden in die top-8.

[update 5 mei] De politie heeft inmiddels laten weten dat de man die de hond gooit is geidentificeerd. [/update]

Puppysmokkelaars worden steeds inventiever in het smokkelen van pups vanuit vooral het Oostblok naar Engeland. Dat blijkt uit het laatste undercover-rapport van Dogs Trust over 2018.

[Update 13 maart]  Snoop heeft zijn gouden mand gevonden.

The Kennel Club in Engeland kondigde op 25 februari 2019 aan dat een nieuw hondenras was toegevoegd aan de “at watch”-lijst.

Honden zijn leuk, maar hondenpoep is een van de grootste ergernissen die er zijn, in ieder geval als het op de stoep of in het gras langs die stoep ligt.

In Engeland zijn whippets met afwijkende kleuren. En dat zijn niet zomaar afwijkende kleuren, nee, het gaat hier om merle.

De definitieve Brexit staat voor de deur: het Verenigd Koninkrijk gaat de Europese Unie verlaten.