engeland | Dogzine

engeland

De mopshond of “pug” is populair, maar niet onomstreden door de vele gezondheidsproblemen die honden van dit ras hebben. Vooral ademhalingsproblemen door de korte neus zijn bekend.

De Engelse prime minister Theresa May heeft aangekondigd dat de verkoop van pups aan banden wordt gelegd. Het zal worden verboden pups te verkopen als de moederhond niet aanwezig is.

Rocky heeft niet alleen aan al mijn verwachtingen voldaan als huisdier en metgezel maar sinds de dag dat hij kwam, heeft hij onze familie compleet gemaakt.

Van rashonden wordt vaak gezegd dat ze een onaanvaardbaar hoog risico lopen op erfelijk ziektes als gevolg van inteelt of als gevolg van de selectie op bepaalde uiterlijke kenmerken.

We kopen sneller een pup in een opwelling dan dat we een paar schoenen in een opwelling kopen, oftewel, we denken langer na over schoenen dan over een hond.

Zeven agenten stuurde Scotland Yard afgelopen vrijdag  af op  een 10-jarige hond en zijn 73-jarige eigenaresse om de hond in beslag te nemen.

Een man die zijn Staffordshire Bull Terrier met ducktape haar mond afplakte omdat ze teveel blafte heeft vijf jaar celstraf gekregen. Dat gebeurde in de Amerikaanse staat South Carolina.

In het Verenigd Koninkrijk zijn zeker vijfentwintig honden het slachtoffer geworden van een uitbraak van Rundertuberculose, Bovine TB.

In het Verenigd Koninkrijk moet iedere fokker die drie of meer nesten per jaar heeft, vanaf nu een licentie hebben.

Net als in Nederland, is er ook in Engeland een discussie gaande over de rashondenfokkerij en de rol van de kennelclub hierin.