engeland | Dogzine

engeland

In Engeland, bij uitstek een land van tradities, lijkt aan een lange traditie een einde te zijn gekomen. Afgelopen zondag stierf de laatste Corgi van Queen Elisabeth II.

Hondeneigenaren in het Verenigd Koninkrijk leven al lange tijd in angst voor een ziekte met onbekende oorzaak die vaak een dodelijke afloopt kent voor viervoeters.

Eind januari schreven we het al, het gaat “slecht” met de rashond, althans, met het aantal jaarlijks geboren en ingeschreven rashonden in Nederland.

Na Schotland en Wales wordt de schok-halsband nu ook verboden in de rest van Engeland.

Een ziekte die begint met huidklachten, maar uiteindelijk ontwikkelt tot nierfalen en veel honden fataal wordt.

De Engelse regering, bij monde van milieuminister Michael Gove, wil zogenaamde “third-party”verkoop van pups gaan verbieden.

De Barbet, een van oorsprong Frans waterhondenras, had de eer om zich het 220e erkende ras te mogen noemen binnen The Kennel Club, het kynologisch orgaan in Engeland.

De mopshond of “pug” is populair, maar niet onomstreden door de vele gezondheidsproblemen die honden van dit ras hebben. Vooral ademhalingsproblemen door de korte neus zijn bekend.

De Engelse prime minister Theresa May heeft aangekondigd dat de verkoop van pups aan banden wordt gelegd. Het zal worden verboden pups te verkopen als de moederhond niet aanwezig is.

Rocky heeft niet alleen aan al mijn verwachtingen voldaan als huisdier en metgezel maar sinds de dag dat hij kwam, heeft hij onze familie compleet gemaakt.