Gezondheid | Dogzine

Gezondheid

Het is een van de meest voorkomende gedragsproblemen bij honden: coprofagie ofwel het eten van poep.

Net zo voorspelbaar als de discussies rondom Zwarte Piet en vuurwerk is die rondom vers voeren en brokken, elk jaar duikt de discussie wel weer op.

Het Algemeen Dagblad meldt vanavond dat in Honselaarsdijk het zeer besmettelijke parvovirus is opgedoken bij katten. Een Britse korthaarkat zou zijn besmet met feline panleukopenia virus, FCVP.

Kanker bij honden, het is een veel voorkomende doodsoorzaak. En niet alleen bij honden.

Droomt je hond, slaapwandelt hij?  “Ja” zeggen respectievelijk 75% en 60% van de Britse hondeneigenaren. Dat blijkt uit onderzoek van diervoedingsfabrikant Wagg.

Een vier maanden oude puppy zag er dan misschien uit als de Man with the Iron Mask, maar dankzij dit staaltje techniek kon ze volledig herstellen.

De oogaandoening genaamd “cherry-eye” lijkt vooral voor te komen bij Molossers, en dan met name bij de honden met brede hoofden en relatief korte neuzen.

De dierenartsenvereniging Caring Vets doet veelzeggende uitspraken in een statement over brachycephale rassen.

De Amerikaanse Food and Drug Administration, FDA, waarschuwt hondeneigenaren tegen zogenaamde “bone-treats”.  Het gaat om snacks voor de hond  gemaakt van echt bot, soms bewerkt, soms met een bepaa

Hoe gaat het met de Rottweiler?  Dat was de insteek van een groot onderzoek onder Rottweilers in Engeland.

Al eerder wist een team van de Fred Hutchinson Cancer Research Center genen aan te wijzen die binnen de Duitse Dog gelinkt werden aan een verhoogd risico op maagtorsie.

Pseudorabiës, oftewel de ziekte van Aujesky, is in Nederland relatief onbekend.

Vergeet de cholesterolamre producten, neem een hond. Want wie een hond heeft (en alleen woont) loopt maar liefst 36% minder kans op een hartaanval.

Honden zijn kleurenblind, en kunnen geen onderscheid maken tussen rood en groen. Met andere woorden, als je een rode bal in een grasveld gooit hebben honden er problemen mee deze te vinden.

Spongiform Leukoencephalomyelopathie (SLEM), ook wel “shaking puppy syndrome” genoemd, kan nu voorkomen worden bij Border Terriers dankzij een DNA test.  Wetenschappers van de Universiteit Missouri