• Chihuahuapups in beslag genomen bij illegale Belgische fokster

Chihuahuapups in beslag genomen bij illegale Belgische fokster

Leestijd
minder dan
1 minuut
Tot nu toe gelezen

Chihuahuapups in beslag genomen bij illegale Belgische fokster

zo, 06/03/2018 - 22:21

In het Belgische plaatsje Houthulst heeft de politie samen met de Vlaamse Inspectiedienst Dierenwelzijn 29 piepjonge, zwaar verwaarloosde Chihuahua-pups in beslag genomen. VTM spreekt zelfs over 36 pups. De hondjes leefden in erbarmelijke omstandigheden. Het was er erg vuil, de hondjes waren ondervoed en kregen slechte huisvesting. Ook op medisch vlak werd er niet naar hen omgekeken. Dat meldt Het Laatste Nieuws. Het zou gaan om illegale fokpraktijken door de eigenaresse, de 46-jarige Leslie V. De dieren werden ondergebracht in een asiel. 

Er liep al enige tijd een onderzoek naar de praktijken in het rijtjeshuis. Bewoners hadden al meer dan eens geklaagd over het voortdurende gehuil van de puppy’s. De eigenaresse had eerder een vergunning tot fokken, maar was deze kwijtgeraakt wegens eerdere overtredingen. Dat weerhield haar niet om tóch door te gaan met fokken en het behalen van forse winst.

Dierenwelzijn riep de hulp van de politie in. “Op hun vraag zijn we donderdag de woning binnengegaan”, zegt korpschef Johan Geeraert tegenover HLN. De vrouw werd gearresteerd, maar later voorlopig vrijgelaten. Een strafzaak zal volgen.

Niet alle honden in het huis bleken onverzorgd, een aantal van haar eigen honden, niet voor de verkoop, bleken in goede conditie.

Onder haar kennelnaam, niet geregistreerd bij de FCI,  fokte de vrouw Chihuahua’s en Franse Buldoggen. De website was al ruim een jaar offline.

bron

Het laatste nieuws

dossier