• Zeemeeuw rooft chihuahua uit tuin
  • Zeemeeuw rooft chihuahua uit tuin

Zeemeeuw rooft chihuahua uit tuin

Leestijd
1 minuut
Tot nu toe gelezen

Zeemeeuw rooft chihuahua uit tuin

ma, 07/22/2019 - 14:51

Het is volgens experts zeker geen normaal gedrag, maar de eigenaar van Chihuahua “Gizmo” in het Engelse Devon heeft daar weinig aan. Gisteren werd zijn hond vanuit de achtertuin meegenomen door een zeemeeuw, en sindsdien ontbreekt ieder spoor van het vierjarige hondje.

De eigenaresse, de 24-jarige Becca Hill uit Paignton, probeert inmiddels op elke manier mogelijk haar hond terug te vinden. Haar zesjarige dochtertje, dat de roof gelukkig niet zag, is zwaar overstuur.

Becca Hill vertelde aan de Devon Live- website: "Mijn partner was in de tuin de was aan het ophangen toen hij plotseling iets naar beneden zag duiken. Een poging om het hondje nog uit de snavel van de meeuw te pakken mislukte, de man kon er net niet bij.Het dier droeg Gizmo direct een flink stuk mee, in ieder geval uit het zicht van de man.   Ik heb geen idee of hij is gevallen of waar hij nu is. '

Hill schreef ook op Facebook: "Alsjeblieft, alsjeblieft, alsjeblieft, als iemand mijn Chihuahua vindt,hij is van mij, een zeemeeuw nam hem mee uit mijn tuin."

Becca Hill, die drie chihuahuas heeft, had wel eerder berichten gehoord van meeuwen die honden aanvielen, maar had nooit verwacht dat het met haar zou gebeuren.

Andere vogelexperts waarschuwen wel om vooral heel kleine honden niet zonder toezicht in tuinen te laten spelen, meeuwen kunnen bijzonder groot zijn. In 2015 kwam een chihuahua om het leven nadat het diertje door een groep zeemeeuwen was aangevallen. In Devon kwam ook een Yorkshire terrier om het leven door zeemeeuwen, in Ierland vallen de grote vogels regelmatig lammeren aan.

meeuw