puppy | Dogzine

puppy

Stel, je bent een fokker van een groot ras.

Wat zou het handig zijn als we al op jonge leeftijd wisten wat de (on)mogelijkheden zouden zijn van een pup, van een hond. Voor welk werk is hij geschikt, en wat gaat nooit lukken.

Een hondenhandelaar en –fokker uit België die jarenlang illegale pups uit het Oostblok verkocht is door het Belgische Openbaar Ministerie ongewoon streng gestraft.

Hij heeft een loopneus en onder al zijn wollige vacht is hij niet meer dan een zak botten, zo mager.

Het verdwergen van rassen is tegenwoordig in. Hoe kleiner hoe beter, lijken veel mensen te denken.

De illegale handel in pups, vooral Franse Bullen, is winstgevender dan de drugshandel. Althans in Engeland, waar een ware run is op Franse Bullen.

Een olifant leeft langer dan een muis, een mensaap langer dan een konijn. Bijna overal in de dierenwereld geldt dat grote dieren langer leven dan kleine dieren.

Honden, in de tegenwoordige tijd zijn ze bijna familie, maken ze een vast onderdeel uit van het gezin. Het kiezen van een pup, het verzinnen van een naam voor de pup, belangrijke beslissingen.

We doen het allemaal, als we onze hond, of een andere hond, aanspreken, gaan we over op een soort van baby-taal.

Australië neemt een aantal flinke stappen om puppyfarms en illegale broodfok terug te dringen. In ieder geval in de provincie Victoria (waar Melbourne onder andere in ligt).