puppy | Dogzine

puppy

Er is een dag voor van alles en nog wat, dus waarom niet voor pups?  En laat dat nu vandaag zijn, 23 maart, in de VS is het “National Puppy Day”.

Hoezeer honden en hondenwelzijn tegenwoordig in onze gedachten zitten, blijkt wel nu zelfs de (soms wat omstreden) Turkse verkiezingen gedeeltelijk bepaald worden door een schokkend filmpje op Social Media waarin een man een pup in de Turkse stad Ankara ernstig mishandeld, zo ernstig dat de pup later is overleden. Inmiddels, zo meldt reuters, heeft de politie de dader gearresteerd.

Mensen zijn gek op honden, en zeker gek op puppies. De leeftijd zou daarbij geen verschil moeten maken, de leeftijd van de pups dan.

[updated 2 april 2018, 16.02 uur]

De Algemeen secretaris van de Kennelclub van Montenegro ligt zwaar onder vuur op Facebook omdat de man een pup zou hebben neergeschoten.

Als je als fokker een nest pups hebt liggen, komt er rond de zesde week altijd dat moment dat de dierenarts het hele stel gaat nakijken.

Wat is de beste leeftijd om pups bij de moeder weg te halen en naar de nieuwe eigenaar te laten gaan.

Stel, je bent een fokker van een groot ras.

Wat zou het handig zijn als we al op jonge leeftijd wisten wat de (on)mogelijkheden zouden zijn van een pup, van een hond. Voor welk werk is hij geschikt, en wat gaat nooit lukken.

Een hondenhandelaar en –fokker uit België die jarenlang illegale pups uit het Oostblok verkocht is door het Belgische Openbaar Ministerie ongewoon streng gestraft.

Hij heeft een loopneus en onder al zijn wollige vacht is hij niet meer dan een zak botten, zo mager.