wolf | Dogzine

wolf

In een op een touchscreen-gebaseerde taak die individuele dieren toestond om voedsel aan anderen te verstrekken, gedroegen wolven zich meer sociaal ten opzichte van hun roedelgenoten dan honden. Da

Is de hond beter in staat om met mensen samen te werken dan de wolf?Waren er in de domesticatie van honden uit wolven bepaalde eigenschappen in de hond die hem meer domesticeerbaar maakten.

Op de noordelijke Veluwe leeft een wolvenpaar. Dat er al een tijdje enkele wolvinnen in Nederland leefden was bekend, maar nu lijkt zich daar een manlijk dier bij gevestigd te hebben.

Er wordt veel onderzoek gedaan naar hondengedrag en de vergelijking met wolvengedrag ligt dan voor de hand. De wolf is tenslotte de voorvader van de hond.

Er wordt al jaren onderzoek gedaan naar de gedragingen van honden en wolven. Want dat honden van wolven afstammen weten we, maar in hoeverre zijn de gedragingen nog vergelijkbaar?

De wilde wolf is veel meer hond dan je denkt, uit nieuw onderzoek blijkt dat tenminste 60% van de Europese Grijze wolf kleine blokken DNA draagt afkomstig van honden.

[UPDATE 21 februari 2018]  Gisteren, 20 februari, zou er opnieuw een wolf zijn gesignaleerd, ditmaal in Gelderland.

Gisteren werd een wolf op de foto gezet in de regio Landkreis Celle, een gebied ten noorden van Hannover.

Voor de derde keer in relatief korte tijd is er een wolf in Nederland gesignaleerd.

In Duitsland, rondom Erfurt, is enige beroering ontstaan nadat een wolvin gepaard heeft met een loslopende huishond, en er uit die paring zes pups, of welpen, geboren zijn.