test | Dogzine

test

Steeds meer fokkers gebruiken DNA-testen om te zien welke dieren het meest geschikt zijn voor hun fokprogramma.
Maar hoe betrouwbaar zijn die testen?

Op 3 maart vindt de 4e Pink Workingtest plaats. Voor de één een begrip, voor de ander onbekend.

Er kan al verscheidene jaren getest worden op de aanwezigheid van het gen dat krulvacht geeft, maar iedereen met een hond die krullen heeft weet dat het niet zo eenvoudig kan zijn als één gen.

Dilaterende Cardiomyopathie, beter bekend als DCM, is een afwijking aan het hart waarbij de kracht van het spierweefsel steeds verder afneemt, tot er een verwijding van de linker- of beide hartkame

Er was eens een hond die heel liefhebbende bazen had. Die hond werd toen ze 13 was een tikje incontinent. De bazen bestelden een test bij een laboratorium.

Herpes behoort tot een groep virussen die we maar al te goed kennen.

Spongiform Leukoencephalomyelopathie (SLEM), ook wel “shaking puppy syndrome” genoemd, kan nu voorkomen worden bij Border Terriers dankzij een DNA test.  Wetenschappers van de Universiteit Missouri

Kanker is bij honden één van de belangrijkste doodsoorzaken. In sommige gevallen kunnen tumoren op tijd ontdekt en verwijderd worden en is de prognose goed.

Als kat en hond...   Meestal een uitspraak die beweert dat er doorlopend een flinke ruzie is. Katten en honden gaan immers niet met elkaar?