belgië | Dogzine

belgië

Vlaanderen maakt forse stappen op het gebied van de aanpak van broodfokkers en illegale handel.

Het is de Vlaamse gemeente Wachtebeke, en Kelsey Criel en Sabine l’Ecluse, gelukt om het wereldrecord Golden Retrievers bijeen brengen te verbreken.

In het Belgische plaatsje Houthulst heeft de politie samen met de Vlaamse Inspectiedienst Dierenwelzijn 29 piepjonge, zwaar verwaarloosde Chihuahua-pups in beslag genomen.

In een woning in het Vlaamse Bonheiden zijn gisteren zeventien ernstig verwaarloosde honden in beslag genomen in een woning waarvan de vloer bezaaid lag met flessen en uitwerpselen.

151 honden zijn er gisteren in Franstalig België, in het plaatsje Remicourt, in beslag genomen.

Nederland-België en de jonge pups die de grens passeren

In België is verontwaardiging ontstaan nadat twee illegaal ingevoerde “Pomerianen” (dwergkeeshonden) op last van de overheid zijn ingeslapen.

De Belgische fokkers werden vandaag verrast met een mailing van de KMSH, de Belgische kennelclub St Hubertus, over een inmiddels bekend onderwerp: titeren.

Eind januari schreven we het al, het gaat “slecht” met de rashond, althans, met het aantal jaarlijks geboren en ingeschreven rashonden in Nederland.

[Update 19 maart 2018]  Gerd W., de broodfokker die duizenden honden zwaar verwaarloosde en mishandelde, is door de correctionele rechtbank van Antwerpen veroordeeld tot zes ma