franse bulldog | Dogzine

franse bulldog

[Update 8 mei] MTV heeft Jenelle Evans inmiddels ontslagen, ze komt niet meer in de serie voor. [/update]

Sinds de bekendmaking van het rapport over kortsnuiten en de aangekondigde maatregelen van minister Schouten is het stil.

Extreem brachycefale rassen, ook bekend als kortsnuiten, zijn gevoelig voor conformatie-gerelateerde respiratoire aandoening-brachycefalic obstructive airway syndrome (BOAS).

De typische korte krulstaart van de Franse Buldog blijkt dezelfde genetische oorsprong te hebben als een –zeer zeldzame- genetische aandoening bij mensen, te weten het Robinow-syndroom.

Engeland is dol op honden. Maar de voorkeur voor kortsnuiten stijgt snel, heel snel.

Een groot onderzoek naar ziektes en dierenartsbezoek onder 445.000 honden in Engeland maakt dat onderzoekers zich zorgen maken over een gezondheidscrisis die de Franse Buldog staat te wachten.

United Airlines heeft niet de beste week van het jaar.

Op maandag 13 maart, tijdens vlucht 1284 van Houston naar New York vloog een familie met hun twee jonge kinderen en hun jonge Franse Buldog.

Te dikke Franse buldoggen mogen niet in de prijzen vallen op de Crufts, de beroemde hondenshow die donderdag weer van start gaat in Birmingham.

Dierenartsen in Nederland en België zijn nog terughoudend in hun reacties op kortsnuithonden, hun engelse collega’s verenigd in de Britisch Veterinary Association