franse bulldog | Dogzine

franse bulldog

United Airlines heeft niet de beste week van het jaar.

Op maandag 13 maart, tijdens vlucht 1284 van Houston naar New York vloog een familie met hun twee jonge kinderen en hun jonge Franse Buldog.

Te dikke Franse buldoggen mogen niet in de prijzen vallen op de Crufts, de beroemde hondenshow die donderdag weer van start gaat in Birmingham.

Dierenartsen in Nederland en België zijn nog terughoudend in hun reacties op kortsnuithonden, hun engelse collega’s verenigd in de Britisch Veterinary Association

Grote bedrijven in Engeland zullen binnenkort een open brief ontvangen van de werkgroep ‘brachycephalen’, onderdeel van The Kennel Club.

Cornea Ulceratie is een ernstige aandoening van het hoornvlies. Bij CU is de hoornvlies beschadigd, wat voor veel pijn zorgt en soms verstrekkende gevolgen van hebben.

Dystocia, oftewel de “moeilijke” bevalling, de bevalling waarbij het onmogelijk is om te baren zonder medische assistentie. Vaak resulterend in een keizersnede.

Intervertebrale discusdegeneratie (een aandoening aan tussenwervelschijven), oftewel achteruitgang van de tussenwervelschijven.

Ondanks allerlei gezondheidsproblemen, die langzamerhand overal bekend zijn, kiezen mensen nog steeds massaal voor honden die juist bekend staan om dergelijke problemen.

De illegale handel in pups, vooral Franse Bullen, is winstgevender dan de drugshandel. Althans in Engeland, waar een ware run is op Franse Bullen.