brachiocephalen | Dogzine

brachiocephalen

De FECAVA organiseert een bijeenkomst in het Europees Parlement over het extreme fokken, extreem breeding, van honden en katten, samen met de Federatie van Dierenartsen van Europa en de EU Dog and

Nogmaals een kritisch geluid over het fokken van dieren met extreme uiterlijke kenmerken, in het bijzonder de brachycephale honden.

De gezondheid van brachycephale rassen staat al jaren hoog op de agenda van kennelclubs in verschillende landen.

Te dikke Franse buldoggen mogen niet in de prijzen vallen op de Crufts, de beroemde hondenshow die donderdag weer van start gaat in Birmingham.

De dierenartsenvereniging Caring Vets doet veelzeggende uitspraken in een statement over brachycephale rassen.

“Dierenartsen zouden zich eens uit moeten durven spreken.

Cornea Ulceratie is een ernstige aandoening van het hoornvlies. Bij CU is de hoornvlies beschadigd, wat voor veel pijn zorgt en soms verstrekkende gevolgen van hebben.

Dystocia, oftewel de “moeilijke” bevalling, de bevalling waarbij het onmogelijk is om te baren zonder medische assistentie. Vaak resulterend in een keizersnede.

Brachiocephalen, kortsnuithonden. Volgens sommige wetenschappers de resultaten van een compleet doorgedraaide selectieve fokmethode.

Onlangs werd er een onderzoek gepubliceerd naar afwijkingen waarvan men het vermoeden had dat ze vaker voorkomen bij kortsnuiten.