honden | Dogzine

honden

In een op een touchscreen-gebaseerde taak die individuele dieren toestond om voedsel aan anderen te verstrekken, gedroegen wolven zich meer sociaal ten opzichte van hun roedelgenoten dan honden. Da

Nederlanders houden minder vaak huisdieren, nog “maar” 49% van alle gezinnen heeft één of meer huisdieren, maar het zijn vooral andere dieren dan honden en katten die in aantal afnemen.

We mogen dan denken dat we in Nederland veel honden hebben, op Europees niveau vallen we per hoofd van de bevolking toch aardig buiten de top 10.

Het gaat niet altijd goed met de transport van de stichting die zich inzetten om honden te redden. Dat bleek onlangs toen er een groep honden van Bosnië naar Roemenië werd vervoerd.

Honden laten ons aantrekkelijker lijken, minder bedreigend en sympathieker. Mannen met een hond krijgen makkelijker een date.

Broodfokkers. Rechtgeaarde hondenliefhebbers steigeren meteen bij het horen van dat woord. Pure slechtheid is onze onmiddellijke associatie.

Nog even en we mogen weer naar de stembus. De verkiezingsbeloftes vliegen je inmiddels weer rond de oren.

Eindelijk een einde aan de langlopende controverse tussen honden- en kattenliefhebbers: Volgens Japans onderzoek zijn katten net zo intelligent als honden.

Nog steeds zijn er meldingen van vogelgriep in Nederland.

Recent onderzoek toonde aan dat de Franse bevolking de voorkeur geeft aan hun huisdier: 51% zei liever de kat of hond om zich heen te hebben dan zijn vrienden.