show | Dogzine

show

Live kijken naar de mooiste honden van Nederland. Dat kan a.s. zondag 15 januari vanaf ongeveer 14.00 uur.

Afgelopen weekend was de show in Maastricht.

Het is bekend dat er steeds vaker negatieve berichtgeving is over hondenshows.

De najaarsexpositie van de Federation Cynologique Luxembourgouise, de show in Luxemburg, gaat niet door. Het ministerie van landbouw heeft besloten geen toestemming te verlenen aan de Luxemburgse Kennelclub de show te mogen organiseren.

Op Social Media circuleren verhalen over actievoerders die namens PETA op het “Woofstock”-festiuval in Vallejo, USA, honden losgelaten hebben uit hun benches, waa

Gistermiddag dook het bericht op van een Amerikaanse showhandler in grote paniek. Zijn busje, met daarin in totaal 14 showhonden, werd gestolen toen hij de bus enkele minuten verliet voor een lunch. Het bericht werd massaal gedeeld door hondenliefhebbers uit heel Amerika en Canada. De zoektocht naar het busje en de honden is momenteel nog in volle gang.

Showmensen zijn bekend met het fenomeen, het hoogtepunt van de show, de uitreiking van de trofee voor de beste hond, is meestal een intiem feestje.

Op het tweejaarlijkse jachthondenevenement gebeurt meer dan showen alleen.

Gesponsord door de Portugese Clube Portugues de Canicultura, CPC, werd vorig weekeinde ook de jaarvergadering van de “Shows commission” gehouden.

Twee dagen “uitverkocht”, de Martini Dogshow dit weekeinde in Groningen was sowieso qua deelnemersaantallen een succes.