boknal | Dogzine

boknal

Een van de meest prominente dierenasielen van Zuid-Korea is opgeschrikt door een schandaal rondom euthanasie van enkele honderden honden. Dat meldt CNN.

Een Zuid-Koreaanse rechtbank heeft het doden van honden voor vlees verboden.

Diverse berichten verschijnen er vandaag op social media over de nieuwe wet in de VS die het eten van honden (en katten) zou verbieden.

Met ”Yulin” net enkele dagen voorbij, het Koreaanse hondenvleesfestival Boknal voor de deur en nog ruim twee jaar te gaan tot de World dog Show in Shanghai is keurmeester Stanley Shen begonnen met

Westerse toeristen die naar Bali vliegen, lopen een gerede kans om –zonder dat ze het weten- hondensaté te eten.

Naast 22 steden in de Verenigde Staten, en tal van andere steden internationaal, werd er op 9 juni geprotesteerd tegen de wrede slachtpartijen van honden tijdens het jaarlijkse Yulin Dog Meat and L

Even haalde de hondenwereld opgelucht adem. "Yulin", bekend van de wrede slachtmethodes en het "Yulin Lychee and Dog Meat Festival" deed hondenvlees in de ban.

Het is een plaatje om te zien, met zijn puntoren en zijn korte haren. De Jindo-hond, symbool voor Zuid Korea.

Taiwan wordt het eerste Aziatische land waar het eten van honden en katten bij wet verboden is. Dat maakte de Engelstalige krant  "The China Post" vandaag bekend.

Kim Jong Un, buiten zijn eigen land nergens echt als volwaardige leider gezien, haalt opnieuw de internationale headlines.