Teckelgate: Situatie in Woerden weer niet op orde | Dogzine

Teckelgate: Situatie in Woerden weer niet op orde

woerden (foto google)

Tijdens de controle door de NVWA gisteren op de Woerdense teckelfokkerij “De Vliegende Kiep” is gebleken dat de huisvestingssituatie opnieuw niet in orde is. De NVWA gaat dit melden aan de fokkers, alsook wat de vervolgstappen zijn die de NVWA gaat nemen. Welke stappen dat zijn is nog niet bekend. Ook kan de NVWA niet aangeven hoeveel honden er nog op het terrein aanwezig waren, en hoe de situatie niet op orde was.

Op 16 mei werden er in Woerden al 150 honden meegenomen omdat de huisvesting slecht was. Alhoewel die honden formeel nog steeds eigendom zijn van “De Vliegende Kiep” en “Wie Anders” is het afwachten of deze honden wel of niet naar de beide eigenaren van de fokkerij teruggaan. Wat er met de ca. 100 honden die nog in Woerden aanwezig waren zal gebeuren is ook nog niet bekend.

We updaten dit artikel als er meer bekend is


 


 

Wellicht ook interessant

de voormalige fokkerij

Woerdense teckelfokker moet gedragstherapeut vergoeden

De eigenaar van een teckel heeft recht op een schadevergoeding omdat de fokker in de eerste weken de hond niet de noodzakelijke zorg gegeven heeft.

de woning

Woerdense teckelfokkerwoning te koop

Ze wonen in Hongarije, hun woning in Woerden staat te koop, zo meldt het AD

screenshot website

De zaak "Woerden", hoe kon het zo fout gaan...

Het kan maar weinig mensen binnen de wereld van de kynologie ontgaan zijn, de inbeslagname van 150 teckels wegens verwaarlozing bij een tweetal teckelfokkers, op hetzelfde adres, handelend onder de