Hond sterft na 12 jaar op graf van baas | Dogzine

Hond sterft na 12 jaar op graf van baas

capitano, screenshot

Het is een “modern-day-Haatchi-verhaal”, het verhaal van de Duitse herder Capitano. Twaalf jaar lang lag de trouwe hond op het graf van zijn baas. Enkele dagen geleden overleed Capitano terwijl hij nog steeds op het graf lag, de herder werd 15 jaar oud en stierf aan nierfalen. Het hele gebeuren vond plaats in Villa Carlos Paz, in het centrum van Argentinië.

De eigenaar, Miguel Guzman, kocht de hond in 2005 als geschenk voor zijn toen 13-jarige zoon. Helaas kon Miguel  zelf niet lang van de hond genieten, want in maart 2006 overleed de man plotseling. Nog tijdens de begrafenis ontdekte de familie dat Capitano verdwenen was.

Toen de familie een week later naar het graf ging,  kwam Capitano plotseling aanlopen, luid blaffend en piepend.  De weduwe omschreef het als “huilen”. Hoe de hond het kerkhof had gevonden blijft een raadsel, hij was er nooit eerder geweest. En zeker hoe hij het graf van zijn eigenaar had gevonden. ’s Avonds liep de hond mee naar het huis van de familie, maar verdween weer in de richting van het kerkhof toen de nacht viel, alsof hij zijn baas ’s nachts niet alleen wilde laten.

Sindsdien verbleef de hond op het kerkhof. Overdag liep hij af en toe wat rond, maar elke avond lag hij trouw op het graf, om 6 uur precies. De personeelsleden van het kerkhof verzorgden de hond, en gaven hem te eten. Pogingen van de eigenaren om de hond toch mee naar huis te nemen eindigden steevast in het toch weer teruglopen naar het kerkhof.

Vier jaar geleden werd een ernstige nieraandoening geconstateerd. Er werd besloten de hond niet te opereren, uit angst dat hij tijdens de operatie zou overlijden, ver weg van zijn zelfgekozen plek. Nu, na vier jaar, is de hond weer herenigd met zijn baas.

Waar de hond wordt begraven is nog onduidelijk, sommigen willen dat zijn as wordt bijgezet in het graf van zijn baas, anderen willen een monumentje met zijn as oprichten. Voorlopig draagt een dierenorganisatie de verantwoordelijkheid over zijn overblijfselen. 

Wellicht ook interessant

echo maagtorsie

Operatie geeft honden met maagtorsie grote overlevingskans

De midnight killer wordt hij wel genoemd, de maagtorsie.  Een gevreesde conditie voor de hond die bij veel mensen het predicaat "dodelijk" heeft gekregen.  En niet geheel ten onrechte, onderzoek he

duitse herder

Meer onderzoek naar de genetica achter maagtorsie

Al eerder wist een team van de Fred Hutchinson Cancer Research Center genen aan te wijzen die binnen de Duitse Dog gelinkt werden aan een verhoogd risico op maagtorsie.

Duitse Herder (stockfoto)

Stamceltherapie biedt hoop bij versleten tussenwervelschijven

Intervertebrale discusdegeneratie (een aandoening aan tussenwervelschijven), oftewel achteruitgang van de tussenwervelschijven.