Chocolade... hoeveel is gevaarlijk en wat te doen? | Dogzine

Chocolade... hoeveel is gevaarlijk en wat te doen?

chocola

Honderden honden moeten binnenkort weer naar de dierenarts. Waarom?  Omdat ze tijdens de donkere dagen voor kerst ergens een schaal met chocolade hebben gevonden, en opgegeten.  Uit Nederland zijn geen precieze gegevens bekend, in Engeland gaat het om duizenden gevallen. Dit jaar tot nu toe alleen al om 6600 bezoeken, een stijging met 138% ten opzichte van 2014. Gemiddeld kost een bezoekje dan rond de 350 euro. Engels onderzoek laat zien dat 25% van alle chocoladevergiftigingen in december gebeuren.

Chocolade is gewoon slecht voor honden. Een hond die chocolade eet kan een groot risico lopen! In chocolade zit theobromine, een voor honden zeer giftige stof. Hoe gevaarlijk het is hangt af van het soort chocolade dat gegeten is en de hoeveelheid.

Wit of puur

Witte chocolade is vrijwel onschuldig. Melkchocolade is al gevaarlijker, pure chocolade is giftig voor de hond. Is de chocolade korter dan drie uur geleden gegeten? Dan helpt het de hond te laten braken. Naar de dierenarts dus voor een injectie. Is de chocolade langer geleden dan drie uur gegeten? Dan is de theobromine al door het lichaam opgenomen en kan opname noodzakelijk zijn.

Kijk in de afbeelding hoeveel risico uw hond loopt.

chocolade

 

Wellicht ook interessant

chocola

Chocolade... hoeveel is gevaarlijk en wat te doen?

Honderden honden moeten binnenkort weer naar de dierenarts. Waarom?  Omdat ze tijdens de donkere dagen voor kerst ergens een schaal met chocolade hebben gevonden, en opgegeten.

kerstpup

Kerst, gezellig, maar denk ook aan je hond en andere huisdieren

De feestdagen zijn een vreemde tijd voor onze honden.

chocoladekleurige labrador, hoofd. Foto pxhere

Chocoladelabrador leeft korter door beperkte genenpool

De levensverwachting van een hond en het risico op het ontwikkelen van ernstige ziekten is gekoppeld aan de kleur van zijn vacht.