Amerikaanse verpakkingsbedrijf verkocht valse medicijnverpakkingen | Dogzine

Amerikaanse verpakkingsbedrijf verkocht valse medicijnverpakkingen

stockfoto

De directeur van een verpakkingsbedrijf in de Vereigde Staten wacht wellicht een celstraf van 10 jaar en een boete van 2 miljoen dollar wegens het verkopen van nagemaakte, valse, labels en verpakkingen van diergeneesmiddelen. Het ging daarbij om verpakkingen van onder meer Frontline en Frontline Plus tegen parasieten, maar ook verpakkingen van Rimadyl, een pijnstiller voor dieren. De verkoop gebeurde in 2015 en 2016.

Het is onduidelijk waar de verpakkingen terecht zijn gekomen, en of er door de verkoop van nepgeneesmiddelen, of in ieder geval geneesmiddelen anders dan wat op de verpakking stond, problemen zijn gerezen.

Het gaat in alle gevallen om Engelstalige labels, waardoor de kans dat deze in Nederland op de markt zijn verschenen gering is, zeker omdat geneesmiddelen hier uitsluitend via dierenartsen worden verkocht. Frontline kent echter ook gewone "over the counter" verkoop. Wie een Engelstalige verpakking heeft doet er goed aan, aldus de fabrikant, op het volgende te letten:

  • Het lot-nummer op de verpakking moet gelijk zijn aan het lot-nummer op de applicator, net als de uiterste verkoopdatu (expiry date).
  • In de verpakking moet ook een bijsluiter aanwezig zijn.
  • Engelstalige verpakkingen zijn altijd ééntalig, komen er meerdere talen op voor klopt dit niet

Nogmaals, de kans dat dergelijke verpakkingen in Nederland of Belgie op de markt zijn gekomen is gering.  De rechter doet op 2 oktober uitspraak. 

Wellicht ook interessant

his masters voice

Adèle en het rustig krijgen van je hond: Hondenmuziek om bij te slapen

Bob Marley, “Could you be loved”, Adele met “Someone like you”, de Bohemian rhaposody van Queen of Golden Brown van de Stranglers.

hond en pup

"Wie is er dan braaf" heeft geen effect op volwassen hond

We doen het allemaal, als we onze hond, of een andere hond, aanspreken, gaan we over op een soort van baby-taal.

vechthond

Spuitje na eerste bijtincident voor vechthonden

Kort aanlijnen en altijd een muilkorf, en bij het eerste bijtincident gelijk euthanaseren: “one strike out”.