26 augustus, National Dog Day | Dogzine

26 augustus, National Dog Day

Dog day

Het is u wellicht vanmorgen bij het opstaan enigszins ontgaan, maar vandaag, 26 augustus, is het in de VS National Dog Day, oftewel Nationale Dag van de Hond. Deze dag, aldus de omschrijving, is de dag waarop we stilstaan bij alle honden in asiels die hoognodig een nieuw gouden mandje zoeken, maar ook bij al die honden die dagelijks hun leven in de waagschaal stellen om mensen te redden van bommen, aardbevingen, terroristische aanslagen etc. En natuurlijk onze eigen kanjers.
National Dog Day is een initiatief van de Amerikaanse Colleen Paige, die in 2004 begon met het organiseren van deze dag. Paige heeft meer Nationale dagen in het leven geroepen, nationale puppy dag, kattendag, Mutt Day oftewel kruisingendag, Etc.

De Amerikaanse organisatie spreekt zich uitdrukkelijk uit tegen puppymills, tegen verboden op bepaalde rassen ( een hond mag geen slachtoffer worden van menselijke misdragingen) etc, en wil ook rashonden stimuleren, mits je zeker probeert deze in asiels te vinden en mee te nemen.

Dog Day staat los van de Nederlandse Dag van de Hond, het initiatief van de Raad van Beheer, die in mei van elk jaar wordt gehouden.

Maar waar Dog Day ook wordt gehouden, het is altijd een goed idee om je eigen viervoeter te verwennen en eventjes stil te staan bij al die andere honden die het vaak minder makkelijk hebben. Kortom, fijne hondendag allemaal.

Wellicht ook interessant

stockfoto: strand bij Kerala

India: 100 heilige honden doden vrouw op strand

In de Indiase deelstaat Kerala is een 65-jarige vrouw aangevallen door een grote roedel van ruim 100 straathonden en voor de ogen van haar zoon levend verscheurd.

politiejas

Zijn er hondenronselaars actief? De politie meldt.

Steeds vaker duiken de verhalen op van hondenbezitters die aangesproken worden door mannen met een opvallende belangstelling voor hun hond.

chihuahua

Waarom kiezen mensen toch voor rassen met gezondheidsproblemen

Ondanks allerlei gezondheidsproblemen, die langzamerhand overal bekend zijn, kiezen mensen nog steeds massaal voor honden die juist bekend staan om dergelijke problemen.