Amerikaanse kynologe, keurmeester en auteur Pat Hastings is op 22 oktober 2022 overleden. Dit laat haar broer weten op social media, na meerdere updates over de gezondheidsproblemen waar z’n zus mee kampte. Hastings werd kort geleden gediagnosticeerd met kanker.

Russische deelnemers zijn niet welkom op Crufts 2022. Dat maakte de Kennel club gisteren bekend.

Er mogen geen CACIB- of CACshows worden gehouden op Russisch grondgebied. Met ingang van 1 maart verbied de FCI dergelijke shows. Dit als gevolg van de Russische inval in Oekraïne. De FCI heeft de inval officieel veroordeeld.

Nadat afgelopen november al werd besloten om Crufts in 2021 uit te stellen naar de zomer, maakte de organisatie vandaag bekend dat ‘s werelds grootste hondenshow in 2021 helaas volledig wordt geannuleerd vanwege de nog steeds actieve pandemie.

Mei kan niet doorgaan door COVID

Hoe netjes is het om een keurmeester te taggen op social media? Mag dat eigenlijk?
De FCI vindt dat er te makkelijk wordt omgegaan met social media.

Zolang covid-19 de wereld in z’n greep houdt is het organiseren van hondenshows een dilemma. De Europese- en Wereldshows moesten dit jaar al geannuleerd worden en ook voor volgend jaar is de agenda nog onzeker voor velen.

COVID maakt de World Dog Show dit jaar onmogelijk

Hoewel in de landen om ons heen de hondenshows weer langzaam opstarten na (of tijdens) Covid-19, wil het in Nederland nog niet echt vlotten. Onlangs werd bekend gemaakt dat zowel Dogshow Bleiswijk als de Kerst Winner Show te Gorinchem toch worden afgelast.

Na april en juli, wordt het nu december

Het zit erop, Crufts is ten einde voor dit jaar. Een bijzondere editie met alle paniek rondom de brexit en corona, dalende aantallen inschrijvingen en bezoekers, maar ook veel hoogtepunten. De belangrijke show eindigde in dezelfde verrassende stijl door de Dashond uit te roepen tot best in show.

Crufts 2020 is in volle gang, maar met dit jaar opvallend weinig bezoekers. De show die normaal duizenden hondenliefhebbers naar het NEC in Birmingham trekt, is volgens meerdere aanwezigen nog nooit zo rustig geweest.

Zorgen om Brexit houden buitenlandse honden weg, maar ook coronavirus kan roet in het eten gooien

“GCHP Ch Stone Run Afternoon Tea” is de officiele naam van de Best in Show Winnaar van Westminster 2020. Westminster is voor Amerika wat Crufts voor dit deel van de wereld is, de grootste show waar honden alleen op uitnodiging aan mogen deelnemen.

Het doek lijkt definitief gevallen voor de Benelux Winner.

Wie zijn hond een Winnertitel kan geven op een show in België, Nederland en Luxemburg, mag de titel “Benelux Kampioen” dragen.  De hond dan.

Het is geluidloos doorgevoerd, maar ook Luxemburg, de Fédération Cynologique Luxembourgeoise, laat nu honden uit “groep 11”, oftewel de Nationaal Erkende Rassen toe, rassen die in het land van herkomst als officieel ras erkend zijn door de Nationale kennelclub.

Een aantal maanden geleden stond het internet vol met verhalen over honden die op shows `onheus betast` waren. Undercover-video´s gemaakt op enkele FCI- en non-FCI-shows moesten de seksueel getinte aanrakingen bewijzen.

Wie zijn hond wil uitbrengen op een hondenshow in Wales, moet wellicht binnenkort eerst een speciale licentie daarvoor aanvragen. Ongeacht of die persoon uit Wales zelf, Engeland of enig ander land komt. Dat staat in een nieuw wetsvoorstel dat het parlement van Wales in november gaat bespreken.

Een aantal  gedesillusioneerde  exposanten vandaag (en morgen), want de Herfstshow in Luxemburg is GEEN Benelux Winner.

“Het is verboden deel te nemen aan tentoonstellingen of keuringen met dieren waarbij een bij artikel 2.8 verboden lich

De Hong Kong Kennelclub heeft besloten de expositie van 8 september a.s. af te gelasten. 

Alhoewel het voorstel van Minister van Landbouw Julia Klöckner op sommige Facebook-groepen op veel instemming mag rekenen, lijkt het politieke luchtbalonnetje van de CDU-politica toch vooral symboolpolitiek.

Honden in de auto laten (ongeacht de buitentemperatuur), bedreigen, vechten? Niet op de World Dog Show over ca. 2 weken in Amsterdam. De organisatie kondigt een lik-op-stuk-beleid aan, waarbij onmiddellijk actie ondernomen wordt. Ongeacht of het een exposant, handler of bezoeker betreft.

The autumn exhibition of the Federation Cynologique Luxembourgouise, the show in Luxembourg, will not take place. The Ministry of Agriculture has decided not to allow the Luxembourg Kennel Club to organize the show.

Both friends and enemies were highly surprised today when a posting done by FCI-president Rafael de Santiago showed up on a Facebook page called StopDogCruelty.

A letter in which both an FCI-judge and the vice-president of the Dutch Kennel club were fiercly charged was sent by the China Kennel Club several months ago. 

With over 33,000 entries and about 70,000 visitors Leipzig was the largest World Dog Show ever. An extensive report will be published in Dogzine number 5.