• Westminster 2021 wordt outdoor show

Westminster 2021 wordt outdoor show

Leestijd
1 minuut
Tot nu toe gelezen

Westminster 2021 wordt outdoor show

za, 10/24/2020 - 16:22

Zolang covid-19 de wereld in z’n greep houdt is het organiseren van hondenshows een dilemma. De Europese- en Wereldshows moesten dit jaar al geannuleerd worden en ook voor volgend jaar is de agenda nog onzeker voor velen. Maar Westminster Kennel Club is er op gebrand dat in 2021 de 145e editie van de Westminster show alsnog doorgaat. Om dat te kunnen realiseren is er voor het eerst sinds jaren gekozen voor een nieuwe locatie.

Traditiegetrouw werd de Westminster show gehouden in Madison Square Garden, New York. De locatie was één van de belangrijkste kenmerken van deze show, die bekend staat om de prestige en het hoge “showbiz gehalte”. Omdat New York één van de hardst getroffen gebieden is, is het organiseren van de Westminster show zoals we die gewend zijn onmogelijk geworden. Daarom kondigde de kennelclub een nieuw plan aan; Westminster 2021 wordt een outdoor show op een andere, maar zeker niet mindere locatie. Lyndhurst Estate is een historisch pand in Tarrytown, New York. Het gebied om de villa heen is dit jaar beschikbaar voor de hondenshow en diverse hondensportwedstrijden. Het is niet voor het eerst dat er op deze locatie een hondenshow wordt gehouden. Een van de vorige bewoners van het pand, Jay Gould, was bekend met de kynologie dankzij zijn zoon Frank Jay Gould die fokker was van Sint Bernards. 

Met deze verandering wordt ook de datum van de Westminster show aangepast. Waar deze normaal gesproken in februari plaatsvindt, zijn de weersverwachtingen in juni aangenamer te noemen. Westminster 2021 staat daarom op de planning voor het weekend van 12 en 13 juni.

Verder zal er zoals het er nu uitziet niet veel anders zijn aan de show. Zoals voorheen wordt het uitgezonden op nationale TV in Amerika; Fox Sports zal verslag doen van de show, de wedstrijden en de eindkeuring. Naast de show zal er ook volgend jaar weer een competitie junior handling zijn, de agility kampioenschappen en de obedience kampioenschappen. Ook zullen er drie nieuwe rassen voor het eerst in de Westminster ring staan: de Laekense Herder, de Barbet en de Dogo Argentino.