• Westminster Dogshow 2019 van start!

Westminster Dogshow 2019 van start!

Leestijd
2 minuten
Tot nu toe gelezen

Westminster Dogshow 2019 van start!

zo, 02/10/2019 - 15:44

Waar Crufts het walhalla van de Europese kynoloog is, hebben de Amerikanen Westminster. De jaarlijkse show, die ook op uitnodiging is, vindt plaats in New York en barst van de allure en sfeer. Het is een groot evenement dat op de Amerikaanse TV wordt uitgezonden. Een geluk voor de Europese liefhebbers: het is ook live te volgen via livestream!

Het evenement telt in totaal 3 dagen, waarvan 2 zijn gereserveerd voor de show. De eerste dag vond plaats op 9 februari en stond in het teken van de agility kampioenschappen. De Westminster Masters Agility Championships was de start van dit grote, jaarlijkse evenement. Kynologen uit alle staten van Amerika, Canada maar ook Europa komen naar “the big apple” om mee te doen of er gewoon bij te kunnen zijn en de sfeer te proeven. Tijdens de agility competitie worden de Amerikaanse honden met de hoogste score, onderverdeeld in 5 verschillende klasses op basis van schofthoogte, uitgeroepen tot winnaars.
Daarnaast vinden ook de Westminster Masters Obedience Championships plaats deze dagen. Dit onderdeel werd in 2016 voor het eerst geïntroduceerd. De beste Amerikaanse obedience hond (en handler!) worden dit jaar bekend tijdens de competitie op maandag 11 februari. Voor zowel de agility als obedience kampioenschappen geldt dat ook kruisingen zich kunnen kwalificeren voor deelname.

Nederlands tintje 
Bijzonder aan deze editie van de Westminster Kennelclub Dogshow is dat twee nieuw erkende rassen in Amerika er dit jaar voor het eerst geshowd zullen worden. Een van deze rassen is van Nederlandse bodem, namelijk het Kooikerhondje! Er zijn er 7 ingeschreven, het ras wordt op dinsdag 12 februari gekeurd rond 19.00 uur Nederlandse tijd in ring 8.
Naast het Kooikerhondje maakt ook de Grand Basset Griffon Vendeén z’n debuut op de Westminster Dogshow dit jaar.

De prestigieuze Westminster Kennelclub show begint ook op maandag 11 februari.
Vorig jaar werd de Bichon Frisé “Belle Creek’s All I Care About is Love”, roepnaam Flynn, uitgeroepen tot Best in Show. De BIS-titel is er een die leidt tot veel publiciteit. De Best in Show winnaar kan zich voorbereiden op veel media-aandacht, interviews, leuke uitstapjes en zelfs een documentaire. Dit jaar worden de kaarten weer opnieuw geschud en is alles mogelijk. De verschillende rasgroepen worden gekeurd op maandag 11 en dinsdag 12 februari. Op maandag staan de groepen Hound, Toy, Non-sporting en Herding op de agenda. De groepen Sporting, Working en Terrier worden op 12 februari gekeurd.


Maandag 11 februari:

  • Raskeuringen Hound, Toy, Non-sporting, Herding groepen. Nederlandse tijden van 14.00 tot 22.30 uur.
  • Groepskeuringen Hound, Toy, Non-sporting, Herding: Nederlandse tijden van 01:30 tot 05:30 uur.

Dinsdag 12 februari

  • Raskeuringen Sporting, Working en Terrier groepen: Nederlandse tijden van 14.00 tot 22.30 uur.
  • Finale junior handling: Nederlandse tijden: 01:00 tot 01:30 uur. - Groepskeuringen Sporting, Working, Terrier: Nederlandse tijden vanaf 01:30 uur.
  • Best in Show: direct na de groepskeuringen.

Ook aan deze kant van de oceaan is dit spektakel op de voet te volgen. De Westminster Kennelclub streamt video’s van de raskeuringen, de voorrondes van de junior handling competitie en de Masters Obedience kampioenschappen. Dit is te zien via de website of via de app “Westminster Kennel Club” op mobiele telefoon en tablet.
Voor wie de resultaten van zijn favoriete ras zoekt, deze worden zo snel mogelijk geüpdatet inclusief streamingvideo via deze link
Daarnaast zijn de beelden van de verschillende activiteiten te bekijken op het Youtube kanaal van de Westminster Kennel Club.