• Einde aan Benelux Winner?

Einde aan Benelux Winner?

Leestijd
1 minuut
Tot nu toe gelezen

Einde aan Benelux Winner?

do, 01/23/2020 - 11:53

Wie zijn hond een Winnertitel kan geven op een show in België, Nederland en Luxemburg, mag de titel “Benelux Kampioen” dragen.  De hond dan. Niet iets om rijk van te worden, maar wel om trots op te zijn.  Want, conform het (Nederlandse) reglement, je moet die titel in drie landen halen.

Vorig jaar (2019) was er nog veel gekrakeel over de verwarring omtrent de Benelux winnershow in Luxemburg. Was het nu wel een winnershow, of niet? Uiteindelijk, enkele weken na de show, werd besloten de show alsnog tot winnershow uit te roepen, en de titels achteraf te publiceren.

Helaas, het heeft er alle schijn van dat dat de laatste Benelux winnertitels ooit zijn die door Luxemburg worden uitgegeven. Op vragen van Dogzine aan de UCL laat Luxemburg vandaag (23 januari 2020) weten dat in september vorig jaar besloten is om geen Benelux winnershows meer te organiseren. Letterlijk “ Nous pouvons vous informer que la Fédération Cynologique Luxembourgeoise a pris la décision au mois de septembre l'année dernière de ne plus organiser une exposition qualifiée "Benelux Winner".

En daarmee is voor hen die nog niet in het bezit zijn van de Winner-titel in het Groothertogdom vooralsnog de kans op een Benelux Kampioen-titel verkeken, volgens de reglementen. De webpagina Beneluxwinner.com is al overleden, en verwijst door naar de KMSH.be-site van de Belgische kennelclub. De facebookpagina van Benelux Winner heeft het website-adres ook geactualiseerd eind december, en verwijst nu naar de website van de Raad van Beheer.

Dogzine heeft vragen gesteld aan de Nederlandse en Belgische kennelclub, over wat dit nu dadelijk inhoud. Antwoorden zullen we hier aan het artikel toevoegen zodra we die krijgen. Het lijkt erop dat de samenwerking niet al te voorspoedig verloopt, maar dat is een aanname. Daar waar andere regio’s juist wel steeds vaker internationale kampioenschappen en -titels realiseren, lijkt het voor de Benelux afgelopen. Terwijl online nog staat “België, Nederland en Luxemburg hebben een unieke samenwerking in de vorm van de Benelux Winner. Ieder jaar organiseert elk land één tentoonstelling waar je de titel ‘Benelux Winner’ kunt halen.” 

 

 

 

 

 

Einde aan Benelux Winner?