• Winner en kerstshow gaan samen, geen aparte winner-show

Winner en kerstshow gaan samen, geen aparte winner-show

Leestijd
1 minuut
Tot nu toe gelezen

Winner en kerstshow gaan samen, geen aparte winner-show

vr, 06/21/2019 - 17:48

Wel een winnershow, niet in Amsterdam en niet  begin december. De Raad van Beheer heeft zojuist kenbaar gemaakt dat de Winner 2019 wordt gehouden op/tijdens de Kerstshow Nijmegen. Oftewel, de traditionele kerstshow van de KC Nijmegen is tevens de Winner, op 21 en 22 december van dit jaar.  Plaats van handeling: De evenementenhal in Gorinchem.

“Twee tradities worden gecombineerd in de gezellige decembermaand in een sfeervolle kerstsfeer en redelijk centraal in het land in de evenementenhal in Gorinchem.  Het is belangrijk en de wens van onze leden en exposanten dat de Winner tentoonstelling ook dit jaar wordt gehouden en dat de daaraan verbonden titels beschikbaar blijven voor de exposanten.”

Het gaat volgens het persbericht om een “pilot”, een soort van test of dit concept van kerstshow en winner tezamen de deelnemers bevalt. Ook lijkt het –maar dat is een aanname- dat de show nu meer mensen moet gaan trekken doordat de kosten lager worden. Lagere parkeerkosten, betaalbare inschrijvingskosten, betaalbare consumpties, zo meldt het persbericht.

Het “Hond”-concept, enkele jaren geleden als totaalshow ingevoerd, krijgt minder ruimte, en zal zich in de erering afspelen, dus niet in drie verschillende demonstratie-ringen zoals de afgelopen jaren. Ook zal het een tweedaagse show worden met de rasgroepen verdeeld. Andere tradities, zoals het hondendorp met de rasverenigingen, is nog niks over bekend.

De nog in agenda’s voorkomende data voor de oorspronkelijke Winner-show, 8 en 9 december, komen te vervallen. Ook de Holland Cup die afgelopen jaren voorafgaand aan de Winner-show werd gehouden, lijkt niet door te gaan.

Het is een opvallende beslissing, temeer omdat de Raad van Beheer al sinds januari aan het onderhandelen was met potentiële locaties. Uiteindelijk is het dus Gorinchem geworden, op een datum dat er al een reservering voor een andere show was.

Binnenkort kunt u via de Winner website alle relevante informatie vinden over de 2019 editie van de Kerst Winner www.winnershow.nl.

bron

Persbericht