• World Dog Show naar december

World Dog Show naar december

Leestijd
1 minuut
Tot nu toe gelezen

World Dog Show naar december

do, 04/23/2020 - 10:33

Na april en juli, wordt het nu december

De organisatie van de WDS, die dit jaar in Madrid plaatsvindt, heeft laten weten dat de WDS nu op 17 tot en met 20 december wordt gehouden. Spanje overweegt in verband met de coronacrisis om internationaal toerisme tot zeker de herfst te verbieden, dus een dergelijke internationale show is niet mogelijk deze zomer. De FCI heeft de verschuiving goedgekeurd.

"De beslissing werd genomen op basis van de instructies van de gezondheidsautoriteiten, rekening houdend met de ontwikkeling van de Covid-19 in Spanje en in de rest van de wereld, en met als doel de deelname van buitenlanders aan een wereldwijd evenement met specifieke kenmerken te garanderen", zo schrijft de organisatie in samenwerking met de FCI.  "IFEMA, de RSCE en de FCI bevestigden hun overeenkomst om de FCI World Dog Show in Madrid te houden en gaven een duidelijk antwoord op de hoge verwachtingen van de fokkers en exposanten over de hele wereld, evenals de ongeveer 80 commerciële partners die hun aanwezigheid al bevestigden. Deze beslissing werd positief ontvangen door de hoofdsponsors van het evenement (ARION, ARTERO, ROYAL CANIN, BAYER en MAPFRE) die hun steun hernieuwden."

In de komende dagen zal de RSCE alle wijzigingen met betrekking tot de nieuwe data communiceren die van invloed kunnen zijn op het evenementprogramma, juryleden, inschrijvingen of annuleringen.

Ook in andere landen worden shows steeds vaker verder uitgesteld of gecancelled. De "Utrecht" gaat dit jaar niet door in Nederland, de voorjaarsshow in Luxemburg gaat van juni naar september, en wordt dan als dubbelshow gecombineerd met de herfstshow.

 

 

dossier