• Doek valt voor Benelux Winner

Ook België stopt met Benelux Winner

Leestijd
minder dan
1 minuut
Tot nu toe gelezen

Ook België stopt met Benelux Winner

vr, 01/24/2020 - 10:20

Het doek lijkt definitief gevallen voor de Benelux Winner.

De KMSH, de Belgische Kennelclub, laat weten dat ze de samenwerking met Nederland en Luxemburg hebben stopgezet. De Benelux Winner in Luik vorig jaar was de laatste. De –nog aangekondigde- Benelux Winner in Brussel gaat, als Winnershow, niet door. Wel als reguliere show. “Vanaf heden bestaat de Benelux Winner niet meer. Dit wegens misverstanden tussen Nederland en Luxemburg heeft België de samenwerking stopgezet.”

De misverstanden bestonden uit een aankondiging in Nederland dat de laatste show in september in Luxemburg een Benelux Winner was, terwijl Luxemburg dit zelf ontkende. Na stille diplomatie werd na de show alsnog besloten de Winnertitel toe te kennen. Blijkbaar is België niet blij met de maatregelen die toen genomen werden, en de druk die door Nederland op de samenwerking is uitgeoefend. Daarom wordt de samenwerking nu definitief gestaakt.

In Nederland wordt de show in Bleijswijk van november nog aangekondigd als Benelux Winner, of de titel in een of andere vorm nog gaat voortleven, of of er op een andere manier een drielandentitel komt, is afwachten. De Raad  van Beheer heeft nog niet gereageerd.