wetgeving | Dogzine

wetgeving

Honderden honden worden elk jaar ingeslapen ondanks het feit dat ze geen risico vormen voor het publiek vanwege een "wrede en onlogische" reeks wetten.

Hoezeer honden en hondenwelzijn tegenwoordig in onze gedachten zitten, blijkt wel nu zelfs de (soms wat omstreden) Turkse verkiezingen gedeeltelijk bepaald worden door een schokkend filmpje op Social Media waarin een man een pup in de Turkse stad Ankara ernstig mishandeld, zo ernstig dat de pup later is overleden. Inmiddels, zo meldt reuters, heeft de politie de dader gearresteerd.

De kogel lijkt eindelijk door de kerk, bij Algemene Maatregel van Bestuur heeft de minister zich uitgesproken over de elektronische halsband. Beter bekend als anti-blafband, dogtra etc.

Schotland maakt een eind aan het gebruik van electrische “schok”- halsbanden. Dat heeft de Schotse overheid laten weten.

De Engelse prime minister Theresa May heeft aangekondigd dat de verkoop van pups aan banden wordt gelegd. Het zal worden verboden pups te verkopen als de moederhond niet aanwezig is.

Betaald verlof als je hond ziek is?  In Italië heeft een hondeneigenaar het tot het gerechtshof uitgevochten en gelijk gekregen.

Alaska is de eerste staat, en vermoedelijk wereldwijd, waar rechters zich bij een scheiding moeten uitspreken over (het welzijn van) dieren die in de relatie aanw

We hebben -in ieder geval nu nog- één Europa.