hoogrisicohonden | Dogzine

hoogrisicohonden

De maatregelen die de organisator van de hondenshow in Bremen nam jegens de zogenaamde “powerbreeds” zorgen voor woede onder eigenaren van deze hondenrassen.

Moeten “vechthonden” oftewel hoogrisicohonden nu wel op een speciale lijst of bij de wet verboden worden?

Nadat in Duitsland binnen een week drie mensen om het leven kwamen door hondenbeten, en een fietster zwaar gewond raakte na een aanval, roept PETA Duitsland op om een “hondenrijbewijs” in te voeren

[update 19 april 2018]  De hond Chico is alsnog ingeslapen op 16 april jl.

De regering moet zich inspannen om bij de Raad voor dierenaangelegenheden een advies in te winnen over de juridische mogelijkheden om een import- en fokverbod voo

Niet alleen Nederland heeft te maken met regelgeving voor de zogenaamde Hoog Risico Honden, bijna elk land in de EU heeft wel zijn eigen regels hiervoor.

Muilkorven, we hebben een negatief imago en met zijn allen vinden we eigenlijk niet dat dat zou moeten.

Na Rotterdam en Tilburg heeft nu ook Amsterdam het (concept) bijtprotocol ter inzage gelegd, met andere woorden, iedereen mag er nu een zogeheten zienswijze over indienen.

Hoe accuraat zijn de meldingen door gezondheidsprofessionals, artsen en verpleegkundigen over hondenbeten, waar het niet-medische zaken betreft? Zaken als het ras, of het gedrag van de hond?