China | Dogzine

China

Met de World Dog Show voor de deur, nog een kleine acht maanden, verschijnen er in de media steeds meer berichten over de plek van honden in de Chinese maatschappij.

Onder hondenliefhebbers heeft China beslist geen goede naam. En of dit bericht daar ten positieve aan bijdraagt is maar de vraag.

China is dan wel een sterk opkomende wereldeconomie, niet iedereen behoort plotseling tot de intellectuelen daar. Iets wat iemand ook hier had kunnen overkomen.

Diverse berichten verschijnen er vandaag op social media over de nieuwe wet in de VS die het eten van honden (en katten) zou verbieden.

De Hong Kong Kennel club is woedend op de FCI, nadat de internationale kynologische vereniging Hong Kong met onmiddellijke ingang niet alleen van de lijst van aangesloten kennelclubs heeft geschrap

De Kennel club van Hongkong haalt hard uit naar de beslissing van de FCI om Hongkong te schrappen als lid.

Mag de Kennel club van Hongkong lid blijven van de FCI, of niet, en is de China Kennel Union eigenlijk wel op rechtmatige wijze toegelaten als lid van de FCI.

De afgelopen twee jaar is de FCI regelmatig het mikpunt van felle kritiek van aangesloten leden, Nationale kennelclubs, geweest.

De waanzin van de dure, gehypte hond, iets wat we met Labradoodles en Franse bullen maar al te goed ook hier kennen, bereikt nieuwe hoogtes in China.

In Zuid Korea was al een bedrijf dat voor een kleine 100.000 dollar een kloon van een hond produceert, maar China gaat inmiddels een stapje verder.