Raad van Beheer | Dogzine

Raad van Beheer

Live kijken naar de mooiste honden van Nederland. Dat kan a.s. zondag 15 januari vanaf ongeveer 14.00 uur.

De mopshond. Een uniek hondenras, behorend bij de brachycefale rassen, de kortsnuiten. En over die kortsnuiten is veel te doen.

Het gaat enerzijds goed met de stamboomhond. De vraag naar een rashond (al varieert dit per ras) is groter dan ooit.

In een druk theater de Flint werd afgelopen zondag de Hond van het Jaar 2018 gekozen. Het was de Schotse herdershond (korthaar) Woody Krasna Louka van B. de Feijter die met de eer ging strijken.

De Raad van Beheer neemt niet deel aan de algemene Vergadering van de FCI in Shanghai, China.

De locatiecontroles van de Raad van Beheer bestaan nog niet zo lang.

Het gebruik van hulpmiddelen ten behoeve van voortbewegen is voortaan toegestaan in de showring, maar ook tijdens andere wedstrijden met honden georganiseerd onder auspiciën van de Raad van Beheer.

Het kan maar weinig mensen binnen de wereld van de kynologie ontgaan zijn, de inbeslagname van 150 teckels wegens verwaarlozing bij een tweetal teckelfokkers, op hetzelfde adres, handelend onder de

Als het aan GroenLinks en de Partij voor de dieren in Amsterdam ligt, is het snel gedaan met het organiseren van hondenshows zoals de Winner en de WDS.

Op 2 juni was de keurmeestersdag van de Commissie Jachthondenproeven. Op die dag kreeg Gerard Miegies de gouden erespeld van de Raad van beheer opgespeld. Dat werd gedaan door Hugo Stempher.