puppyhandel | Dogzine

puppyhandel

Vanaf oktober 2018 moeten hondenfokkers in Engeland zich houden aan een heel pakket aan extra regels.

Voor hondenliefhebbers eigenlijk geen nieuws, maar een bevestiging wat men al wist.

240 Uur werkstraf voor de hoofdverdachte, een tweede verdachte kreeg 80 uur werkstraf.

In het Belgische plaatsje Houthulst heeft de politie samen met de Vlaamse Inspectiedienst Dierenwelzijn 29 piepjonge, zwaar verwaarloosde Chihuahua-pups in beslag genomen.

Een Engelse dierenarts is schuldig bevonden aan het samenspannen met illegale puppyhandelaren annex fokkers en het plegen van valsheid in geschrifte met dierenpaspoorten en vaccinatieverklaringen.

Toegegeven, de titel is overdreven. Toch vraag je je af in hoeverre “BN-ers” zich voor het karretje van de broodfok of de ongecontroleerde fok laten plaatsen.

[Update 19 maart 2018]  Gerd W., de broodfokker die duizenden honden zwaar verwaarloosde en mishandelde, is door de correctionele rechtbank van Antwerpen veroordeeld tot zes ma

De Engelse regering, bij monde van milieuminister Michael Gove, wil zogenaamde “third-party”verkoop van pups gaan verbieden.

De Engelse prime minister Theresa May heeft aangekondigd dat de verkoop van pups aan banden wordt gelegd. Het zal worden verboden pups te verkopen als de moederhond niet aanwezig is.

De politie heeft dinsdag 24 oktober 2 verdachten aangehouden in een lopend strafrechtelijk onderzoek naar de illegale handel in honden.