stamboom | Dogzine

stamboom

Bij de zoektocht naar een nieuwe hond is een vaak gestelde vraag: “waarom moet er een stamboom bij zitten?” Dit papiertje maakt je hond niet anders, beter of slechter.

Per 1 januari 2019 is een kleine verandering aangebracht in de handleiding voor tentoonstellingen, een belangrijk handvat voor organisaties van grote shows of juist kleinere (kampioens)clubmatches.

Het onderzoek naar vermeende stamboomfraude met Mechelse Herders is afgerond. Er is geen enkel bewijs van fraude gevonden, aldus een van de eigenaren.

De Belgische Kennelclub Sint Hubertus is een onderzoek gestart naar mogelijke vervalsingen van stambomen bij Mechelse herders.  De KMSH heeft een melding ontvangen dat er mogelijk gefraudeerd is me

De Engelse Kennel Club stopt met het inschrijven van Merle mopshonden in de stamboekhouding. De rasvereniging heeft hier bij de Kennel Club op aangedrongen.

Rashonden staan de laatste tijd regelmatig negatief in de spotlights.

“Geen stambomen meer voor Cavalier King Charles Spaniels tenzij beide ouders zijn gescreend op Syringomelia en Mitralisklepafwijkingen.