USA | Dogzine

USA

Terwijl wij ons druk maken over de Chinese en Koreaanse hondenvleesindustrie, en in de VS er zelfs een wet is aangenomen die het eten van honden- en kattenvlees verbiedt, vooral om dierenactivisten

Zoönoses, ziektes overgedragen van dier op mens. We kennen er allemaal wel een paar.

Undercover onderzoek van de Humane Society in de VS (HSUS) toont dramatische beelden van honden in medische onderzoeksinstellingen. De video dook eerder deze week op  op de site van de HSUS, en heeft tot veel geschokte reacties geleid.

[update 24 mei:  De filmmaatschappij heeft na alle puriteinse kritiek de twee gewraakte scenes uit de film geknipt, zo laat ze

Bij een dodelijke aanval door honden denken we –eerlijk is eerlijk- toch meestal aan “hoogrisicohonden” of tenminste grote rassen.

Het heeft even geduurd, maar ruim 12 jaar nadat hij zijn misdaad beging staan een dierenarts uit Colombia nu voor het gerecht in New York.

Zeker nu de wolf ook langzamerhand terug lijkt te keren naar Nederland, lijken onderzoeken naar de rol van kuddebewakers steeds zinvoller.

Een van onze nationale rassen lijkt het nu dan echt gemaakt te hebben in de Verenigde Staten.

Een mijlpaal voor de Amerikaanse staat Californië: zij zijn de eerste Amerikaanse staat waar bij wet wordt verboden om broodfokpups te verkopen.