Amsterdam 2018 breekt alle records | Dogzine

Amsterdam 2018 breekt alle records

wds

[update: nu met rassen en bezoekers]

Parijs had er 21.600, Leipzig had er “meer dan 31.000”,   en Amsterdam?   Ja, het record is (opnieuw) gebroken, voor de World Dog Show 2018 samen met ede Benelux Winner hebben zich maar liefst 33.500 honden ingeschreven. Dat liet WDS-voorzitter Gerard Jipping Dogzine weten. En daarmee laat Amsterdam 2018 Leipzig, Parijs maar ook de Crufts, altijd een druk bezochte show, ver achter zich.

Afgelopen nacht, om middernacht precies, sloot de inschrijving voor de WDS zelf, op 29 juni sloot de Benelux Winner al, omdat het maximum aantal honden was bereikt. De World Dog Show vindt dit jaar van 9 augustus (Benelux Winner) tot 12 augustus in de RAI. Zeker met deze enorme opkomst van honden, en mensen, worden er ook speciale parkeermogelijkheden geboden, omdat het voor gewone bezoekers straks bijna onmogelijk wordt om naast de RAI te parkeren. Alleen voor deelnemers zijn er parkeerplaatsen naast de RAI, de speciale parkeerplaatsen voor campers zijn al vol.

De organisatie heeft, na enkele incidenten in het buitenland, ook aangekondigd extra streng te zijn op dierenwelzijn. Prikbanden zijn bij wet verboden, ook voor buitenlandse bezoekers, en tegen hondenbezitters die hun hond(en) in de auto laten wordt ook met een speciaal team dat samenwerkt met de politie Amsterdam hard opgetreden. Ook de FCI heeft al aangekondigd dat er in de toekomst bij shows waar dierenwelzijn in gevaar komt stevige maatregelen zullen volgen.

De Franse Buldog is met 235 honden de meest ingeschreven hond tijdens de World dog Show in Amsterdam.  Op twee staat de Rhodesian Ridgeback, gevolgd door de Labrador retriever, de Golden Retriever en de Jack Russell Terriër. Beagles, Bulldoggen, Mopshonden, de American Staffordshire Terriers en de Berner Sennen completeren de top tien.  

Het deelnemersveld tijdens de WDS komt voor het grootste deel uit Nederland, gevolgd door Duitsland, Rusland, Frankrijk en Italië. Zweden, Engeland, Polen, Finland en België completeren daar de top 10.

Qua groepen is groep 2 de grootste, gevolgd door 9 en 5. Alhoewel groep 5 slechts 2 inschrijvingen meer heeft dan de nummer vier, groep 1.

Met ruim 33.000 honden wordt Amsterdam dus een mooi, wellicht wat druk, hondenfeest. Dogzine is er uiteraard straks 4 dagen bij.


 


 

Wellicht ook interessant

bobtail

Borstelen, alleen voor uiterlijk vertoon?

We borstelen en groomen wat af op een hondenshow. "Allemaal uiterlijk vertoon, de hond vindt het vreselijk". Of misschien niet, heeft het een ander doel?

stop yulin

Raad van Beheer wijzigt standpunt ten opzichte van World Dog Show 2019 in China

Er is al lange tijd wereldwijd onrust in de kynologie sinds de FCI China verkoos tot gastland voor de World Dog Show in 2019.

screenshot

Nog één keertje de World Dog Show

...en daarmee sluiten we de online berichtgeving over de WDS 2018 af, een ideo van een klein half uurtje met onbekende rassen, achtergronden, fraaie beelden van de show, fokkers over verzorging op