FCI | Dogzine

FCI

Gesponsord door de Portugese Clube Portugues de Canicultura, CPC, werd vorig weekeinde ook de jaarvergadering van de “Shows commission” gehouden.

De Hong Kong Kennel club is woedend op de FCI, nadat de internationale kynologische vereniging Hong Kong met onmiddellijke ingang niet alleen van de lijst van aangesloten kennelclubs heeft geschrap

Met ingang van 1 februari 2018 is het in Spanje verboden om met honden te showen die gecoupeerde oren of staarten hebben.  Tenminste, voor honden die in Spanje geboren zijn na 1 februari 2018.

De Kennel club van Hongkong haalt hard uit naar de beslissing van de FCI om Hongkong te schrappen als lid.

Hongkong maakt per 1 januari 2019 niet langer deel uit van de FCI. Dat is vandaag officieel bekend geworden.

Vandaag was de tweede dag van de General Assembly, de Algemene Vergadering van de FCI.

Rafael de Santiago is voor de derde maal, unaniem, gekozen tot President van de Federation Cynologique International, de FCI.

Mag de Kennel club van Hongkong lid blijven van de FCI, of niet, en is de China Kennel Union eigenlijk wel op rechtmatige wijze toegelaten als lid van de FCI.

De afgelopen twee jaar is de FCI regelmatig het mikpunt van felle kritiek van aangesloten leden, Nationale kennelclubs, geweest.

De Noorse Kennel Club NKK is een groot voorstander van het daadwerkelijk actie ondernemen als er een probleem wordt gevonden in een ras.