FCI | Dogzine

FCI

Op de jaarlijkse FCI-bijeenkomst, afgelopen 30 april, werden twee rassen definitief erkend.

Zoals gebruikelijk wordt er voorafgaand aan de Wereldshow een FCI-bijeenkomst, de Algemene Vergadering gehouden. Dat was ook dit jaar het geval, op 28 april, voorafgaand aan de WDS te China.

De maatregelen om herhaling te voorkomen van handlers/eigenaren die hun hond in de auto achterlaten tijdens de voorjaarsshow in Luxemburg zijn streng.

De “Latin Alliance”, oftewel het samenwerkingsverband van de Nationale Kennelclubs van Frankrijk, Spanje, Italië en Portugal heeft integraal besloten elkaars Nati

De Raad van Beheer neemt niet deel aan de algemene Vergadering van de FCI in Shanghai, China.

Mag Luxemburg nu wel of niet hondenshows organiseren? Een bericht op de website van de FCI zorgt ervoor dat er enige verwarring is ontstaan.

Het heeft heel wat discussie gekost onder de liefhebbers en binnen de Spaanse kennelclub, maar de beslissing is gevallen: de naam van de Dogo Canario wordt Presa Canario.

...en daarmee sluiten we de online berichtgeving over de WDS 2018 af, een ideo van een klein half uurtje met onbekende rassen, achtergronden, fraaie beelden van de show, fokkers over verzorging op

Het Zero Tolerance beleid ten aanzien van honden in auto’s, waar afgelopen dagen in Amsterdam tijdens de WDS mee is begonnen, wordt internationaal.

Hoe bevalt Amsterdam, hoe zal het met hondenshows in de toekomst gaan. En kan outcross een methode zijn voor de FCI?  Dogzine sprak met de FCI-voorzitter Rafaël de Santiago.