FCI | Dogzine

FCI

...en daarmee sluiten we de online berichtgeving over de WDS 2018 af, een ideo van een klein half uurtje met onbekende rassen, achtergronden, fraaie beelden van de show, fokkers over verzorging op

Het Zero Tolerance beleid ten aanzien van honden in auto’s, waar afgelopen dagen in Amsterdam tijdens de WDS mee is begonnen, wordt internationaal.

Hoe bevalt Amsterdam, hoe zal het met hondenshows in de toekomst gaan. En kan outcross een methode zijn voor de FCI?  Dogzine sprak met de FCI-voorzitter Rafaël de Santiago.

Zijn hondenshows nog wel van deze tijd, en moeten er sneller nieuwe rassen bij. Dogzine sprak met Carla Molinari, Vice-president van de FCI.

Gesponsord door de Portugese Clube Portugues de Canicultura, CPC, werd vorig weekeinde ook de jaarvergadering van de “Shows commission” gehouden.

De Hong Kong Kennel club is woedend op de FCI, nadat de internationale kynologische vereniging Hong Kong met onmiddellijke ingang niet alleen van de lijst van aangesloten kennelclubs heeft geschrap

Met ingang van 1 februari 2018 is het in Spanje verboden om met honden te showen die gecoupeerde oren of staarten hebben.  Tenminste, voor honden die in Spanje geboren zijn na 1 februari 2018.

De Kennel club van Hongkong haalt hard uit naar de beslissing van de FCI om Hongkong te schrappen als lid.

Hongkong maakt per 1 januari 2019 niet langer deel uit van de FCI. Dat is vandaag officieel bekend geworden.

Vandaag was de tweede dag van de General Assembly, de Algemene Vergadering van de FCI.