Strenge maatregelen, toch weer honden in afgesloten auto in Luxemburg | Dogzine

Strenge maatregelen, toch weer honden in afgesloten auto in Luxemburg

luxexpo

Na een aantal vervelende voorvallen met honden tijdens de shows in Luxemburg in 2017 en 2016 had de organisatie dit jaar ervoor gezorgd dat de controle extra scherp was, om te voorkomen dat er zich opnieuw incidenten voordeden. In samenspraak met het ministerie van Landbouw, werd het evenement het afgelopen weekend streng bekeken. Samen met de organisatie waren er extra strenge maatregelen genomen. Zo werd het team van dierenartsen uitgebreid zodat het bij de betere controles op de gezondheid van de dieren kon uitvoeren. Daarnaast patrouilleerden een privébeveiligingsbedrijf en de douane op het parkeerterrein om schendingen van dierenwelzijn op te sporen.

En dat bleek ook dit jaar weer nodig. Een “hondenliefhebber” had twee wolfhonden ondanks de overduidelijke oproep –en dreiging van uitsluiting-  toch weer zonder frisse lucht en water in de palle zon in de auto laten zitten. De beveiliging ontdekte dit, deed nog een poging de eigenaar van de honden te laten omroepen, maar toen deze zich niet meldde werden de ruiten ingeslagen, de honden verzorgd en daarna naar een asiel gebracht. De eigenaar van de honden –naam of herkomst onbekend- zal zich levenslang niet meer op de show in Luxemburg mogen laten zien.

Naast dit gelukkig snel opgemerkte incident werden op de show zelf nog twee honden in beslag genomen en werd een rapport over hen naar het openbaar ministerie gestuurd wegens "niet-naleving van dierenwelzijn", zo zegt het ministerie, en werd een deelnemer de toegang met honden geweigerd.

Het ministerie heeft al laten weten dat de strenge maatregelen ook de komende jaren in stand blijven. “sommige exposanten willen nu eenmaal niet aan de regels voldoen.”

De handler die in september vorig jaar zijn honden mishandelde, is tot een geldstraf van 3.000 euro veroordeeld. Ook mag hij zeven jaar geen honden meer houden en zijn de betroffen honden allemaal in beslag genomen en herplaatst. 

Wellicht ook interessant

logo dogshow luxemburg

Luxemburg past vaccinatie-regime aan

Een aantal dagen geleden veroorzaakte de mededeling dat Luxemburg streng zou gaan toezien op vaccinaties voor Cainine Distemper ("maladie de carre") en ook geen titergegevens zou toestaan, voor onr

luxexpo

Strenge maatregelen, toch weer honden in afgesloten auto in Luxemburg

Na een aantal vervelende voorvallen met honden tijdens de shows in Luxemburg in 2017 en 2016 had de organisatie dit jaar ervoor gezorgd dat de controle extra scherp was, om te voorkomen dat er zich

de honden

Mishandelende handler: 10 jaar geen honden houden

De man die zijn vrachtwagen met zijn zeven honden in de volle zon zonder water of voedsel had achtergelaten tijdens de hondenshow in Luxemburg op 3 september jl.,  mag de komende 10 jaar geen honde