Fokken | Dogzine

Fokken

Lang niet alle pups worden, ook met training, goede geleidehonden. Heel veel pups vallen tijdens het programma af.

Wie een zwart-brindle (tijgerstreep) Cane Corso heeft, kan daar langer van genieten dan iemand die een grijze Cane Corso heeft.

De Saarlooswolfhond is al enkele jaren bezig met een outcrossproject.

Stel, je bent een fokker van een groot ras.

Honden fokken, is het iets van de laatste paar honderd jaar dat we gericht bezig zijn om honden zo te "manipuleren" dat ze bijzonder goed worden in een bepaalde taak?   Nee, meent Vladimir Pitulko,

Het gaat met veel rassen niet al te best vanwege hoge inteelt en daardoor hoge verwantschap binnen de populaties.

De Sophia-vereeniging en de Raad van Beheer komen dichter tot elkaar.  Dat meldt de Sophia-vereeniging op haar website.

Onlangs werd er een onderzoek gepubliceerd naar afwijkingen waarvan men het vermoeden had dat ze vaker voorkomen bij kortsnuiten.

Om inteelt tegen te gaan en dierenwelzijn te bevorderen heeft ook de Belgische overheid besloten dat er regels moeten komen.

Rabiës is ook bekend onder de naam hondsdolheid. Het is een zeer ernstige virusinfectie met –bij mensen- vrijwel altijd een dodelijke afloop.

Acute Respiratory Distress Syndrome (ARDS) is een aandoening die lijdt tot acute ademnood, bijna altijd met de dood als gevolg.

 In 2014 lanceerde de Raad van Beheer samen met een aantal partners het programma Fairfok, met de bedoeling om de hondenfokkerij weer een betere naam te geven.

Wanneer een pup geboren wordt is het zaak te zorgen dat er snel wordt gedronken bij de teef. Dat is een bekend gegeven; het heeft te maken met de biest die de pups binnenkrijgen.

In het Verenigd Koninkrijk moet iedere fokker die drie of meer nesten per jaar heeft, vanaf nu een licentie hebben.