Fokken | Dogzine

Fokken

Het gaat enerzijds goed met de stamboomhond. De vraag naar een rashond (al varieert dit per ras) is groter dan ooit.

De eigenaar van een teckel heeft recht op een schadevergoeding omdat de fokker in de eerste weken de hond niet de noodzakelijke zorg gegeven heeft.

Voor het eind van het jaar moeten de normen om te beoordelen of fokkers (van honden en andere gezelschapsdieren) zich wel voldoende aan hun “inspanningsverplichtingen” houden ten aanzien van het fo

SAVAB, de Belgische beroepsvereniging voor dierenartsen voor kleine huisdieren, roept dierenliefhebbers op om twee keer na te denken over de aankoop van een kortsnuitige hond of kat.

De veroordeling van de Nederlands fokster en keurmeester (in Frankrijk) Cornelia Keizer is definitief.

Bij de Mopshonden is de kogel door de kerk: op 14 september was er een Algemene Ledenvergadering bij Commedia, de rasvereniging van de mopshonden.

De twee Woerdense teckelfokkers lijken hun praktijken vanuit het buitenland te gaan voortzetten.

Vanaf oktober 2018 moeten hondenfokkers in Engeland zich houden aan een heel pakket aan extra regels.

Nog maar enkele dagen na de nieuw aangenomen regelgeving in Vlaanderen maakt dierenwelzijnsminister Ben Weyts haast met de uitwerking ervan.

De Minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit had gelijk toen ze een Boerboel-fokker een schriftelijke waarschuwing gaven, maar geen verdere handhavingsmaa

Vlaanderen maakt forse stappen op het gebied van de aanpak van broodfokkers en illegale handel.

De FAVV is in België druk geweest met het zoeken naar een groot aantal teckels, afkomstig van de Woerdense teckelkennel “Vliegende Kiep” en “Wie Anders”.

De fokster van “De Vliegende Kiep” is op zoek naar opvangadressen voor de overgebleven 100 teckels.

Tijdens de controle door de NVWA gisteren op de Woerdense teckelfokkerij “De Vliegende Kiep” is gebleken dat de huisvestingssituatie opnieuw niet in orde is.

Een fokker van West Highland White terriers is levenslang gediskwalificeerd mag ook de rest van haar leven geen kennelnaam meer voeren.