genen

Gen voor gehoorstoornis bij Rottweilers ontdekt

Onderzoekers ontdekken een zeldzaam nieuw genetisch defect dat gehoorverlies veroorzaakt bij Rottweilers en biedt een nieuw groot diermodel voor geho

Is het herkennen van hondenemoties aangeboren of aangeleerd

Wij, de mens, leven al een kleine 40.000 jaar samen met het dier dat als eerste gedomesticeerd werd, de hond.

Genen vaker verantwoordelijk voor gedrag dan gedacht

Nature or nurture, oftewel opvoeding of genetisch? Volgens een nieuw onderzoek van James A.

Hondenmens? Het zit in uw genen

Bent u een uitgesproken hondenmens? Of eigenlijk helemaal niet (al is het dan wel leuk dat u toch op deze site komt).

Gen voor naakte Deerhound gevonden

Naakthonden komen al heel lang voor. Van de bekendere types, zoals de Peruaanse, de Mexicaanse en de Chinese naakthond, weten we welke mutatie dit veroorzaakt.

Resistentie-gen ontdekt bij hond

Bacteriën die resistent zijn tegen een "laatste redmiddel" -antibiotica - carbapenems - zijn voor het eerst gemeld bij een Britse hond.

Nieuw gen voor krulvacht gevonden

Er kan al verscheidene jaren getest worden op de aanwezigheid van het gen dat krulvacht geeft, maar iedereen met een hond die krullen heeft weet dat het niet zo eenvoudig kan zijn als één gen.

Chocoladelabrador leeft korter door beperkte genenpool

De levensverwachting van een hond en het risico op het ontwikkelen van ernstige ziekten is gekoppeld aan de kleur van zijn vacht.

Genen-kniptechniek helpt honden met erfelijke ziekte DMD

Spierdystrofie is een algemene term die een verscheidenheid aan overgeërfde ziekten omvat die de spieren van zoogdieren aantasten.

59 Genen maken je hond tot superatleet, of juist niet

Vergelijk de sprintende Shetland-sheepdog met de trage St. Bernard, en het is duidelijk dat de genen van een hond een grote rol spelen in hoe atletisch hij is.

Onderzoekers vinden gen immuunziekte Bullterriers

Letale acrodermatitis is een aandoening die bij honden alleen bij de Bull Terriër en Miniatuur Bull Terriër wordt gezien.

Weer een stapje in het begrijpen van domesticatie

Wie een gemiddelde vos, of wolf, tegenkomt heeft wat moeite om daarin zijn rustige, ontspannen Labrador, Chihuahua of kruising te ontdekken.

Nieuw kleurgen gevonden bij de hond

Onlangs verscheen er een onderzoek waar de liefhebbers van kleurgenetica bij de hond erg enthousiast over waren, en terecht: er is een nieuw kleurgen gevonden bij de hond!

Brits onderzoek naar ziekte afgerond

Van rashonden wordt vaak gezegd dat ze een onaanvaardbaar hoog risico lopen op erfelijk ziektes als gevolg van inteelt of als gevolg van de selectie op bepaalde uiterlijke kenmerken.

Rassen nu in kaart, 23 rasgroepen aan basis van de hond

Er zijn honderden hondenrassen,  en er is geen werelddeel waar honden niet voorkomen. Al duizenden jaren is het zo dat waar de mens gaat, de hond gaat.