dood

Meer aandacht voor het afscheid van huisdieren

Er is steeds meer aandacht voor het afscheid van huisdieren.

Francaise toch gedood door hond partner

De Francaise zou gedood zijn door de hond van haar partner

Woede in Portugal over politieoptreden bij brand in asiel

Woede over weghouden hulpverleners bij brandend asiel, 52 honden en 2 katten dood, 190 dieren gered. (update onder het artikel).

Hond wacht drie maanden op aan corona overleden baas

Ruim drie maanden bleef hij in de lobby van het ziekenhuis in Wuhan wachten...

Coronavirus doodt honden vooral door angst

Het coronavirus, de variant 2019-nCoV die zich op dit moment vanuit het Chinese Wuhan in razend tempo over de wereld verspreidt, zorgt ook voor honderden slachtoffers onder honden. 

Twee honden dood op binnenlandse vluchten Australië

Luchtvaartmaatschappij Qantas (Australië) heeft kort op elkaar te maken gekregen met twee overleden honden op binnenlandse vluchten.

Hond niet overleden door aanvaller met bivakmuts

Het verhaal van een onbekende man die vanmorgen vroeg een pup van 10 weken “uit het niets” heeft doodgeschopt blijkt niet te kloppen.

Trouw tot in de dood

Trouw tot in de dood…   Dat waren een Braziliaanse dakloze en zijn hond. Afgelopen vrijdagnacht stierven beiden in de stad Torquato Severo, in Brazilië.

Adverteerders weg na doodschieten hond in Teen Mom 2

De Amerikaanse TV-serie “Teen Mom 2”, te zien via MTV, ligt zwaar onder vuur nadat de echtgenoot van een van de hoofdrolspelers, Jenelle Evans, hun eigen hond doodschoot nadat het hondje hun dochte

Overgewicht laat vooral kleine honden veel korter leven

Uit nieuw onderzoek van de Universiteit van Liverpool en het WALTHAM Center for Pet Nutrition van Mars Petcare blijkt dat honden met overgewicht een kortere levensduur hebben dan honden met een goe

Chocoladelabrador leeft korter door beperkte genenpool

De levensverwachting van een hond en het risico op het ontwikkelen van ernstige ziekten is gekoppeld aan de kleur van zijn vacht.

'Westie' wordt het oudst, Dobermann sterft jong

De West Highland White terrier leeft gemiddeld het langst, de Dobermann Pincher het kortst.

Italianen furieus over vergiftiging heldenhond Kaos

Dierenrechtenactivisten in Italië roepen op tot strengere straffen tegen dierenmishandeling nadat een reddingshond die mensen in de laatste grote  aardbeving heeft gered, werd vergiftigd en gedood.

Laatste afscheid van zijn hond voor terminaal zieke man ontroert de wereld

Een terminaal zieke man in Schotland zag enkele uren voor zijn overlijden zijn laatste, innigste wens vervuld, hij kon nog eenmaal zijn hond in zijn armen sluiten.

Honden dood door hitte tijdens transport

Het gaat niet altijd goed met de transport van de stichting die zich inzetten om honden te redden. Dat bleek onlangs toen er een groep honden van Bosnië naar Roemenië werd vervoerd.