• Italianen furieus over vergiftiging heldenhond Kaos

Italianen furieus over vergiftiging heldenhond Kaos

Leestijd
1 minuut
Tot nu toe gelezen

Italianen furieus over vergiftiging heldenhond Kaos

di, 07/31/2018 - 15:27

Dierenrechtenactivisten in Italië roepen op tot strengere straffen tegen dierenmishandeling nadat een reddingshond die mensen in de laatste grote  aardbeving heeft gered, werd vergiftigd en gedood.

Het gaat om de Duitse herder Kaos, die tot nationale held werd tijdens de reddingsacties na de aardbeving in augustus 2016 bij het plaatsje Amatrice. Bij die aardbeving kwamen ruim 200 mensen om het leven, maar Kass, die samen met zijn eigenaar als een der eersten ter plekke kwam, wist diverse overlevenden onder het puin op te sporen.

Zijn baas Ettore vond afgelopen zaterdag het dode en vergiftigde lichaam in de tuin van hun huis in Sant'Eusanio Forconese, een stad in de provincie L'Aquila. "Ik heb er geen woorden voor," zegt Ettore. "Ik kan zo'n vreselijke daad niet begrijpen. Hij leefde op zijn minst tot twee uur 's morgens, toen hoorde ik hem nog blaffen.'

Dierenrechtenactivisten bestempelden zijn moordenaar als een "gevaarlijke crimineel" en willen strengere straffen tegen degenen die dieren mishandelen en doden. "Ze hebben de held gedood die, samen met reddingswerkers, tijdens die dramatische uren met zijn vier poten heeft gegraven om overlevenden van dat bloedbad te vinden," zei Rinaldo Sidoli, een woordvoerden van dierenstichting Animalisti Italiani."Kaos redde mensen, en diezelfde mensen vergiftigden hem."

Kaos werd begin 2015 geboren in Rome, hielp ook de reddingswerkers bij een volgende aardbeving in Norcia eind oktober 2016. De aardbeving in Norcia was de krachtigste van Italië de afgelopen 10 jaar, maar er gingen geen levens verloren. Meer recent hielp hij een vermiste man te vinden.

"We zullen niet rusten voordat het recht zegeviert", zei Sidoli. "We moeten de politieke wereld naar een nieuwe wet duwen die voorziet in strengere straffen voor degenen die dieren mishandelen en doden."

Ilaria Fontana, een politicus van een van de Italiaanse regeringspartijen laat weten: "We zullen de verantwoordelijken vinden. Het is onaanvaardbaaren degenen die dieren niet respecteren, zullen boeten."

De Italiaanse politie heeft een onderzoek geopend naar de vermoedelijke vergiftiging.

bron

Il messagere