• Concert speciaal voor honden

Concert speciaal voor honden

Leestijd
1 minuut
Tot nu toe gelezen

Concert speciaal voor honden

zo, 09/29/2019 - 17:04

Aanstaande zaterdag 5 oktober om 10.00 uur stroomt theaterzaal Zidewinde in Sprang Capelle voor het eerst vol met viervoeters en hun baasjes die komen genieten om samen met hun hond een onvergetelijke dag te hebben met als kers op de taart een uniek concert van Pomi Ramirez, die een muziekstuk heeft geschreven speciaal voor honden. 

José Miguel Ramírez Alonso (Pomi) werd in 1967 in Madrid geboren. Na het afronden van zijn basisopleiding  besloot hij af te zien van universitaire studies en in plaats daarvan op reis te gaan met zijn twee honden. Samen verkenden ze Frankrijk, Tunesië, Algerije en Marroco (latere onderzoeksreizen omvatten ook bezoeken aan Thailand en Senegal). Tijdens dit avontuur zocht Pomi exotische scènes om te dienen als inspiratie voor zijn schilderijen en sculpturen. De reis vervulde de artistieke angsten waarmee hij destijds worstelde. 

Na een kort verblijf in Granada keerde Pomi terug naar Madrid met de bedoeling een innovatief hondencentrum te creëren zonder zijn artistieke interesses in gevaar te brengen. Zijn creativiteit en toewijding aan dieren en de natuur resulteerde uiteindelijk in het Miraflores Canine Centre. Opgericht in 1989 en geëxploiteerd door Pomi samen met zijn zakenpartner en vrouw, María Llorente, heeft het centrum sindsdien gediend als een school en luxe verblijf voor honden. 

Pomi heeft ook  jarenlang studie gedaan naar muziek voor honden en heeft pas zijn derde CD uitgebracht. Hij komt naar Nederland in verband met zijn Europese tour. Nederland is na Spanje overigens het eerste land in Europa waar dit concert plaatsvindt. Pomi is een echte voorvechter tegen dierenleed vandaar dat alle inkomsten die voortkomen uit dit evenement geschonken zullen worden aan Kluivert Dog Rescue Center om op deze manier de straathonden te helpen. Zo hebben we een win -winsituatie. : onze honden een geweldige dag en de straathonden nieuw geluk. 

Meer info:  info@pomiramirez.com