• Reggea-album van John McLaughlin voor honden

Reggea-album van John McLaughlin voor honden

Leestijd
1 minuut
Tot nu toe gelezen

Reggea-album van John McLaughlin voor honden

wo, 08/29/2018 - 16:38

Relaxmuziek voor honden lijkt de nieuwe markt geworden. Schreven we al eerder over allerlei initiatieven, de Schotse Dierenwelzijnsorganisatie SSPCA voegt nu een heel beroemde naam toe aan het lijstje. John McLaughlin is voor muziekliefhebbers zeker geen onbekende, hij schreef hits voor onder meer Rod Stewart, Westlife en Cliff Richard, is nu verantwoordelijk voor het 10 nummers tellende reggea-album “Paws, Play and Relax”.  De nummers zijn ook hier weer gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek, nu van de Universiteit van Glasgow. Zangers op het album zijn onder andere Gamu Nhengu, ze won de Schotse versie van de X-factor, Riah B. en Emiah.

De resultaten van het Schotse onderzoek uit Glasgow tonen aan dat de muziek lagere niveaus van stresshormonen tot gevolg heeft, en de cardiovasculaire controle kan verbeteren en zo kan leiden tot rustiger gedrag. De studie toonde ook aan dat honden, net als mensen, zich snel vervelen als ze voortdurend naar dezelfde muziek luisteren en van variëteit houden binnen hun afspeellijst.

Terwijl klassiek, pop, Motown, softrock en reggae allemaal helpen om honden kalm te houden, leken de geteste honden vooral te profiteren van reggae en softrock. De muziek speelt nu in Schotse asiels en dieren en medewerkers zijn enthousiast. "Ze hebben minder geblaft, meer tijd besteed aan liggen en over het algemeen rustiger gedrag vertoond." Aldus een woordvoerder van de Schotse dierenwelzijnsorganisatie.

Songwriter en producer McLaughlin, die als coach op BBC's Fame Academy verscheen en momenteel manager is van de Bay City Rollers, schreef de nummers na te zijn benaderd om te helpen. De tekstdichter die verantwoordelijk was voor zeven nummer één noteringen zei: "Ik ben een groot dierenliefhebber dus was blij om te helpen zodat honden op hun beurt weer worden geholpen.

"Het was niet eenvoudig om muziek te maken waar hondenbezitters net zoveel van zullen genieten als hun geliefde huisdieren, maar het was zeer de moeite waard en ik kan niet wachten om de reactie van honden over de hele wereld te zien. Honden genieten van de verandering van het genre en ook van het tempo dat laat zien dat ze zowel hart als ziel hebben - daarom moest ik gewoon deze nummers schrijven en daarom moeten mensen ook dit album kopen."

Het album kan worden gekocht van de Scottish SPCA-website scottishspcashop.org of lokale Schotse SPCA-centra.De CD kost 10,99 pond (12,25 euro), en nog bijna 9 pond verzendkosten (buitenland). Hij wordt internationaal verzonden.