You may not have noticed it in between all of the Olympic news, but the Netherlands won a gold medal also on the European Championships this weekend.

Afgelopen weekend was het zo ver. De International Working Test, die elk jaar in een ander land neerstrijkt, werd in Nederland gehouden. Landgoed ’t Zelle was het weekend van 1 en 2 juni 2019 het terrein van Europa’s beste workingtesthonden.

Op 12, 13 & 14 april 2019 heeft de Dutch Sheep Dog Society de eerste Qualifier Trial gehouden voor de selectie van het Nederlands Team dat uitgezonden gaat worden naar de World Sheepdog Trials 2020 (het wereldkampioenschap schapendrijven) dat door de International Sheep Dog Society (isds.org.

Er was al langer discussie over de hoogtes binnen de agility. Dat kwam vooral omdat tot heden de honden die hoger waren dan 43 cm aan de schoft gemeten in de large-klasse hoorden. En "alles boven 43 cm", daar zit nogal wat variatie in.

Voor de laatste maal laten we Monique aan het woord, die zich fantastisch heeft geweerd op de Pink Workingtest!

Morgen is het zover, de 4e editie van de Pink Workingtest, de jachthondenproef waarmee geld wordt opgehaald voor kanker.
Dogzine volgt Monique van Oudheusden:

Op 19 mei 2019 organiseert Gordon Castle in Moray, Schotland, de jaarlijkse “Highland games”. En de eigenaren hebben een nieuw onderdeel aan het programma toegevoegd: een bijeenkomst van Gordon setters.

De weersomstandigheden, te veel sneeuw, hebben een voortijdig einde gemaakt aan de wereldkampioenschappen voor sledehonden (in de sneeuw) in het Franse Bessans.

We trainen maanden, kopen de meest aerodynamische kleding, prima schoenen, en gaan er dan voor, de halve marathon, 21 kilometer dus.

Traditiegetrouw werd ook dit jaar weer op de tweede maandag in november de ultieme jachtproef der jachtproeven gehouden: de Nimrod, dit jaar op de landerijen rond Kasteel Doorwerth, een sfeervolle locatie.

Afgelopen dinsdag 6 november volgde de uitslag van een wetsvoorstel waar in de Amerikaanse staat Florida op gestemd kon worden. De eeuwenoude traditie van het Greyhoundracen stond op de agenda.

Op 27 & 28 oktober organiseert de SSC-NL (sledehonden sport club Nederland) de internationale sledehondenwedstrijd Kivo Kempentrail. Deze internationale sledehondenwedstrijd is ook de aftrap van het nieuwe seizoen.