Voor wie op zoek is naar een nieuwe auto, en de honden mee wil nemen. De honden geven de voorkeur aan een elektrische auto, althans, dat zeggen wetenschappers.

De oudste nog levende hond ter wereld woont in de VS, en wel in Californië. Gino is geboren op 24 september 2000, en daarmee op dit moment de oudste. Eerder was dat een andere hond, die ook nog leeft, maar deze hond, TobyKeith, is “slechts” 21 jaar oud.

De Wereldkampioenschappen voetbal in Qatar zijn omstreden. Vooral rondom de mensenrechtensituatie in het land, waar naar verluid 6500 migrantenarbeiders stierven tijdens de bouw van de voetbalstadions, en de rechten van de LBTHIQ-community op zijn zachtst gezegd matig zijn.

We begraven onze honden, cremeren ze en bewaren de as. Daarvan kijkt niemand meer op. Sommige mensen laten hun overleden hond opzetten, iets wat af en toe opgetrokken wenkbrauwen oplevert.

Verschillende bekende hondenbaasjes komen samen met hun viervoeter aanstaande zondag 2 oktober in actie om geld in te zamelen voor oudere en kwetsbare honden. Op de vraag om mee te doen, twijfelden de bekende deelnemers geen moment.

Er is steeds meer aandacht voor het afscheid van huisdieren. In Nederland zijn er inmiddels zo’n dertigtal  afscheidscentra voor dieren gekoppeld aan een dierencrematorium en/of een dierenbegraafplaats.

Terwijl Europa maar niet in staat is om de hondenhandel te reguleren, met name uit het oostblok, komt Vlaanderen met eigen afspraken met Hongarije. De minister voor dierenwelzijn, Ben Weyts, was het wachten beu en onderneemt nu zelf actie.

Gezonder ouder worden heeft heel veel met hondenbezit te maken, zo lijkt het. Maar liefst twee onderzoeken haalden deze week het nieuws.

De zomer laat nog even op zich wachten, maar zodra de zon zich laat zien trekken we graag naar het strand! En ook honden genieten volop van het zand, de zee en de ruimte. Toch is het het benoemen waard dat het strand geen ideale plek is voor pups in de groei.

Het was weer grappen maken...

Leipzig wil groen worden, dus meer hondenbelasting

Mogelijk bijtincident met honden Amerikaanse president

Lockdown? Dan maar actief in je eentje met je hond...

Goed nieuws voor mensen met (bange) huisdieren

Eigenaar hond met epilepsie geeft veel op voor de hond

Het kabinet heeft dat nu definitief besloten...

Overweldigende overwinning...

Vandaag, donderdag 1 oktober, vieren de Amerikanen “national black dog day.” Hebben ze dan voor werkelijk alles een dag? Het lijkt er wel eens op, maar achter deze dag schuilt een goede boodschap. Zwarte (of donker gekleurde) honden zijn namelijk relatief vaak de langzitters in asielen.

In Engeland wordt graf geliefde oorlogshond verwijderd om zijn naam...

Minder problemen met kinderen door een hond

Zijn er nog oudere Goldens bekend?

Geurdetectie wordt al voor verschillende doeleinden ingezet, zoals het opsporen van drugs, explosieven, maar ook medische problemen.

Nieuwe wereldrecordhouder...

Een robothond die schapen hoedt...

Vooral jongere bestuurders doen het kalmer aan...

Een cavoodle is de nieuwe aanwinst...

Bijna gelijk met de coronacrisis en bijbehorende maatregelen ontwaakt de natuur en start het broed- en paringsseizoen voor veel diersoorten. Dat dit botst, nu veel meer mensen er op uit trekken met hun hond, blijkt uit een bericht van de Hubertus Vereniging Vlaanderen.

Jaarlijks worden er in Nederland en België vele duizenden honden aangeschaft, waarvan de meeste als pup. Veel gezinnen breiden hun huishouden graag uit met een schattige viervoeter. Waar ze die dan vandaan willen halen?