Kivo Kempentrail viert 30-jarig jubileum | Dogzine

Kivo Kempentrail viert 30-jarig jubileum

stockfoto 2016

Op 27 & 28 oktober organiseert de SSC-NL (sledehonden sport club Nederland) de internationale sledehondenwedstrijd Kivo Kempentrail. Deze internationale sledehondenwedstrijd is ook de aftrap van het nieuwe seizoen.

De teams lopen twee dagen een trail (parcours) van 4,5 door de bossen van de Molenvelden in Knegsel. Er zal gestart worden in verschillende klasse's van lopen met 1 hond tot 14 honden voor een kar. De 150 starters komen uit Engeland, Duitsland, België, Frankrijk en Nederland. 

Dit jaar staan er vele grote namen aan de start zoals Rudi Ropertz (meervoudig Europees en Wereld kampioen en dat op zijn leeftijd van eind 70),  Stefan Donker Europees kampioen 2018 en Carlien Harms & Klaas Ouwehand die  recentelijk podium hebben gelopen op het WK voor Bikejoring/canicross van de ICF.

Tevens zijn er enkele teams die al vanaf de 1ste editie in 1988 meedoen. 

Dit jaar is ook de introductie van een nieuwe discipline genaamd Combined, dit is 2,5 km hardlopen met je hond en dan 2,5 km steppen met de hond. Deze wereldwijde nieuwe discipline word gelanceerd tijdens dit jubileum. 

Kortom veel sport plezier met mens en dier. 


 


 

Wellicht ook interessant

bij de finish met de slee

Nederlands goud bij EK Sledehonden: Stefan en Ilse Donker

Tussen al het Olympisch geweld valt het misschien niet zo op, maar Nederland is sinds dit weekeinde ook een Europees Kampioen rijker.

sledenhondenrace

Sledehondenraces, kracht en uithouding in de Brabantse bossen

Zaterdag 26 en zondag 27 november waren de bossen bij Gilze het terrein voor de Altena Sledehondenrace. Sledehonden trokken karren en steps door een koud maar zonovergoten landschap.

Sledehondenwedstrijd in de Kuinderbossen gaat niet door

Dit bericht plaatsen we namens de organisatie: